Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама задържани в Полша за пребит с чук съюзник на Навални

19 април 2024, 12:48 часа
Реклама

Полските власти са арестували двама мъже, заподозрени в нападение над близък съюзник на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални във Вилнюс през март, съобщи президентът на Литва Гитанас Науседа.

Реклама

Леонид Волков беше приет за кратко в болница, след като на 12 март бе пребит с чук пред дома си във Вилнюс. Литовското разузнаване тогава заяви, че подозира специалните служби на Русия в участие. Още: Нападнатият съюзник на Навални: Няма да се предадем (ВИДЕО)

Нападението е инсценирано почти месец след смъртта на Навални в арктически затвор, за която Волков обвини руския президент Владимир Путин, и дни преди изборите, които удължиха престоя на Путин на власт.

Литовският президент не съобщи самоличността на заподозрените нападатели, но заяви, че те ще бъдат експулсирани в Литва. Той добави, че е благодарил на полския си колега Анджей Дуда за работата на страната му по случая, предаде АФП, цитирани от БГНЕС.

Волков приветства арестите в изявление в социалната мрежа Telegram: "Все още не знам подробности, но мога да кажа, че видях енергията и упоритостта, с които литовската полиция работи по този случай, и съм много щастлив, че тази работа се отплати."

Припомняме, че на 17 април в Полша бе задържан мъж, планирал атентат срещу президента на Украйна Володимир Зеленски. Още: Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес