Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"До Страсбург една ракета "Сармат" достига за 200 секунди": Нови заплахи от Русия след решение на Европарламента

19 септември 2024, 20:21 часа • 2830 прочитания

Това, за което призовава Европарламента, ни води към световна война с използването на ядрено оръжие. Това написа в профила си в Телеграм председателят на Руската Дума Вячеслав Володин. Думите му са по повод призива на евродепутатите страните от ЕС да премахнат ограниченията върху използването на западни оръжейни системи, доставени на Украйна, срещу легитимни военни цели в Русия.

Още: ЕП: Страните да вдигнат ограниченията, за да може Украйна да ползва западно оръжие срещу Русия

„Повтарям отново, ако това се случи, Русия ще даде жесток отговор като използва много по-мощни оръжия. Никой не трябва да си прави илюзии за това, руската Дума настоява за това“, пише Володин. Той отправя два въпроса към евродепутатите. „Посъветвахте ли се със своите избиратели, преди да вземете това решение и искат ли европейските граждани войната да дойде до техните домове“, пита Володин.

Още: Медведев за Русия и ядреното оръжие: "Всяко търпение стига до своя край"

„Преди да се вземе подобно решение, трябва да си спомним за уроците от Втората световна война. Тогава в борбата с фашизма загинаха 27 милиона съветски граждани. Именно нашата страна освободи вас и Европа. Ако се съди по позицията на Европарламента, вие сте забравили“, пише още той.

Още: Руски пари за украинско оръжие: Старт с 400 млн. евро за гаубици "Богдана" (ВИДЕО)

„Нашите граждани знаят какво е това война, тя е минала през всяко наше семейство. Победата над нацизма дойде на висока цена. Тези, които се наричат освободители – САЩ и Англия, загубиха по-малко от 800 000 души. Ние само в битката при Сталинград дадохме 1 130 000 жертви“, пише още Володин.

Още: Танкове, зенитни оръдия и радари: Какво получи Украйна с новия транш от Германия

„Единственото, което европарламентът трябва да направи след това решение, е да се саморазпусне. За сведение – до Страсбург една ракета „Сармат“ достига за 3 минути и 20 секунди“, заплашва в заключение председателят на руската Дума.

Още: CNN: Русия се е провалила с тест на ракетата "Сармат" при визитата на Байдън в Киев

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес