Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десетки убити след руски ракетен удар по Полтава (ВИДЕО)

03 септември 2024, 15:01 часа • 2078 прочитания

Руски ракетен удар по учебно заведение и болница в Полтава - двете учреждения са уцелени с две балистични ракети. Дотук е известно, че са загинали 41 души и над 180 ранени - потвърдено от украинския президент Володимир Зеленски.

В изказването си след удара украинският президент посочва, че на място работят всички отговорни служби, за да спасят колкото се може повече хора.

"Руската измет със сигурност ще плати за това. Продължаваме да призоваваме всички по света, които имат силата да спрат този терор: Украйна се нуждае от системи и ракети за ПВО сега. Нуждае се сега от разрешение за далекообхватни удари, които могат да ни предпазят от руския терор. Всеки ден на закъснение, за съжаление, означава повече изгубени животи", добави Зеленски.

Впоследствие говорителят на украинското министерство на отбраната Дмитрий Лазуткин коригира числата - 49 загинали и 219 ранени. И тази информация обаче претърпя корекция - 51 загинали и 271 ранени.

Руската версия за удара, която върви по по-известните им руски канали в Телеграм, е за попадения по украински военно-учебен център. Украинският журналист Юрий Бутусов, който е известен критик на Зеленски, пише в профила си във Facebook, че имало поне 250 души на тъжество във "военния институт на Полтава. Вражеската агентура научи за масовото събиране в Полтава, а в социалните мрежи веднага някой публикува видео с резултатите от атаката. Този човек вероятно работи за врага и контролира информацията за успеха".

Още: Руска ракета "Искандер" засегна поликлиника в Харков, може да има хора под руините (ВИДЕО)

ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес