Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите, които Кадиров заплаши с кръвна вражда, не се появяват на работа

18 октомври 2024, 06:43 часа • 827 прочитания

Руските депутати от "Единна Русия" (партията на издирвания от Трибунала в Хага руски диктатор Владимир Путин), на които чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви кръвна вражда, не се появиха на последното заседание на Държавната дума. Един от тях е дал картата за гласуване на свой колега, за да изглежда все едно е в пленарна зала. Това пише руското опозиционно издание "Можем обяснить", свързвано с руския олигарх Михаил Ходорковски - той прекара десетилетие от живота си в наказателна колония.

Депутатите от Държавната дума Бехан Барахоев и Ризван Курбанов, които са на прицела на Рамзан Кадиров, не дойдоха на пленарното заседание на Думата, проведено в сряда (16 октомври). Барахоев, в нарушение на правилника на руския парламент, предал картата си за гласуване на свой колега. Съгласно данни от системата на Държавната дума, "Единна Русия" участва в гласуването на 16 октомври, включително Бархоев. Но той не се вижда в телевизионното предаване на заседанието. Барахоев обикновено седи до Адалби Шхагошев, но мястото му беше празно.

В деня на заседанието на Държавната дума Барахоев е бил в Ингушетия. Според изданието "Фортанга", на публична среща в град Малгобек той е заявил, че не е поръчвал покушение срещу Кадиров: "Всевишният Аллах е свидетел на това. Нямам нищо общо с това и никога не съм имал", казал депутатът.

Още: След кръвна закана от Кадиров: Престрелка и убити полицаи в Ингушетия (ВИДЕО)

Курбанов също не участва в гласуването - не се вижда на телевизионните кадри. Последната публикация в канала му в Телеграм е публикувана на 11 октомври - във видеото в публикацията Курбанов отрича да е замесен в поръчка на убийството на Кадиров.

Не е известно и къде е Сюлейман Керимов. Той беше трети в списъка на Кадиров, но все още не е коментирал обвиненията, отправени от чеченския лидер. Съдейки по данни на услугата MarineTraffic, яхтата на Керимов, наречена Ice, в момента е акостирала в Мармарис, Турция.

За какво "убийство на Кадиров" става въпрос, припомнете си: Кадиров обяви "кръвна вражда" на руски депутати и сенатори, поръчали убийството му (ВИДЕО)

Къде е руската власт?

Кремъл отказа да се намеси в ситуацията. "Ако има някакви заплахи, тогава всеки гражданин се свързва с правоприлагащите органи", заяви Дмитрий Песков, говорителят на Путин.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес