Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Буданов с прогноза кога Русия смята да приключи войната

15 септември 2024, 14:34 часа • 10563 прочитания

Русия възнамерява да приключи войната с Украйна до края на 2025-началото на 2026 г. При това Москва се надява на победа. Това заяви ръководителят на Главното управление на военното разузнаване на Украйна генерал-лейтенант Кирило Буданов по време на конференция, състояла се в Киев, съобщи УНИАН. 

Свръхдържава

Те искат да приключат всичко това, защото по техни сметки, ако не излязат от войната като условни победители ще се разделят с възможността да видят Русия като свръхдържава, обясни Буданов. 

Още: Абсурди: Русия щурмува с оператори на дронове. Проблеми за ВСУ в две посоки, но и за руснаците в Курск (ОБЗОР - ВИДЕО)

По думите му в Русия очакват през лятото на 2025 г. "да започнат всички проблеми. Тогава ще се струпат финансово-икономически и социално-политически фактори. В момента Русия се бори с влошаването на икономическата ситуация, защото спадът вече е осезаем. Но настоящата ситуация съвсем не е пикът. 

Малко войници

В същото време все по-остро стои и въпросът с недостига на войници в руската армия. През лятото на 2025 г. в Москва ще се сблъскат с дилемата - дали да се обяви нова мобилизация или да се намали интензивността на бойните действия, което може да бъде критично за Русия.

Ролята на КНДР

Още: 8000 руски войници под заплаха от обкръжение в Курска област (ВИДЕО)

Буданов отбеляза, че доставките на боеприпаси от Северна Корея за Русия са критични за Украйна. По думите му страната му не може да направи нищо по въпроса.

Обемите на оръжие, които Русия получава от Северна Корея са несъпоставими с нито един от другите партньори на Русия. 

Запасите се изчерпват

Буданов съобщи още, че Русия е установила и масово производство на "Искандери". Сериозен проблем остават и руските управляеми авиобомби, чието производство е увеличено няколко пъти. 

Още: Планът на вицето на Тръмп за мир в Украйна: Путин харесва това (ВИДЕО)

В същото време съветските запаси от въоръжение в Русия са на привършване, а обемите на производство на самолети и бронетехника не са такива, че да имат решаваща роля на бойното поле.

Русия и Украйна очакват есенните предизвикателства на фронта

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес