Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бен Уолъс: Зеленски щади младежите, но трябва да усили мобилизацията

02 октомври 2023, 13:16 часа • 2940 прочитания

Бившият министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс смята, че украинският президент Володимир Зеленски трябва да усили мобилизацията в Украйна.  

„Средната възраст на бойците на фронта е над 40 години. Разбирам желанието на президента Зеленски да запази младежта за бъдещето, но факт е, че Русия тихо мобилизира цялата страна“, пише Уолъс в коментарната си рубрика за The Telegraph. Той подчертава, че Украйна не може да си позволи да спре нито за миг, защото руският президент Путин е наясно, че една пауза ще му даде време да създаде нова армия. Затова Уолъс съветва да се преоцени мащаба на мобилизацията в Украйна по примера на действията на Великобритания през 1939 и 1941 г. 

Според бившия министър днес целият свят следи дали Западът има решимостта да защити собствените си ценности и система, основана на правила. „Това, което правим сега за Украйна, ще определи посоката на цялата ни сигурност за години напред“, пише той.

Още: Зеленски: Украйна повече няма да плаща със суверенитета си за илюзорни обещания за мир (ВИДЕО)

Бившият британски министър призова партньорите на Украйна да изпратят повече боеприпаси, ракети Storm Shadows и ATACMS с голям обсег и да не допуснат международната общност да се разцепи в подкрепата си за страната, за да не се позволи на Путин да печели време.

Още: Украйна: Прекъснахме производството на руски ракети с удара в Смоленск (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес