Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баварски политик изпрати автобус с бежанци към ведомството на Меркел в знак на протест

14 януари 2016, 16:12 часа • 4133 прочитания

Административният ръководител на баварския окръг Ландсхут Петер Драйер, който е против миграционната политика на Ангела Меркел, нареди да се изпрати автобус с 31 бежанци към ведомството на федералния канцлер, съобщава Welt, цитиран от ТАСС.

По информация на изданието автобусът с чужденците ще пристигне в Берлин в рамките на деня. По този начин политикът иска да привлече вниманието към несправедливата според него система на разпределяне на бежанците във ФРГ.

Още от октомври м.г. Драйер се заканва да изпрати мигранти към Меркел. "Ако Германия приеме 1 млн. Бежанци, то на моя окръг трябва да се паднат 1800 – изчислил той. - Тях ще ги приемем, а останалите ще кача на автобус и ще ги изпратя към ведомството на федералния канцлер."

Welt посочва, че Драйер предварително е уведомил Меркел по телефона за своята позиция.

Германският канцлер отговорила, че по тази логика трябва да се изпращат бежанците в страните, откъдето са дошли, но в крайна сметка те отново ще дойдат във Германия.

Баварският политик твърди, че бежанците, които в тези минути пътуват към Берлин, се съгласили доброволно да участват в своеобразната акция.

Според статистиката през 2015 година във ФРГ са пристигнали около 1,1 млн. бежанци.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес