Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака с дронове: Украйна спря тока в Севастопол (ВИДЕО)

17 май 2024, 07:11 часа
Реклама

Наравно с масираната атака с дронове по най-голямото руско пристанище Новоросийск, атака е имало и в Крим - за трета поредна нощ: Украйна съсипа с дронове Новоросийск - най-голямото руско пристанище (ВИДЕО)

Реклама

Предишните два пъти беше атакувано летище "Белбек" - то отдавна е руска военна база. Сега обаче изглежда основната цел е друга - ТЕЦ Балаклава, като става въпрос най-вече за подстанция "Севастопол", с други думи критична енергийна инфраструктура.

"Експертите правят всичко възможно да възстановят напълно работата на подстанция Севастопол след нощната атака, но това ще отнеме повече време - по предварителни оценки около ден", пише назначеният от руснаците губернатор на Севастопол Михаил Развожаев в канала си в Телеграм, след като в предишно съобщение обяви, че в подстанцията паднали "отломки" от дронове. И добавя, че за днес са затворени детските градини и всички училища.

Още: ГУР: Украински дронове са ударили важно руско отбранително предприятие (ВИДЕО)

Че целта на атаката е била енергийната инфраструктура личи и от съобщение на "Севастополенерго". То гласи, че имало "технологичен проблем" в подстанция в Казашки залив. Съответно, спрян е токът на редица места.

Украинският телеграм канал "Кримски вятър" напомня, че в Казашки залив е разположена 810 бригада на руските военноморски сили (ВМС).

Хвалбите на Развожаев

Преди да признае, че на жителите на Севастопол ще им се наложи да карат без ток поне ден, руският губернатор на града се похвали, че при атаката били унищожени "десетки дронове и пет морски дрона". Нямало данни за пострадали хора при атаката.

Руското военно министерство съобщи, че над Крим и прилежащата му акватория били свалени 51 дрона! Общо тази нощ руската ПВО е свалила 102 дрона - 44 над Краснодарски край, 6 в Белгородска област и 1 в Курска!

Атака с дронове: Руски влак дерайлира, пламнали са вагони с гориво (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес