Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Армия или дива банда: ВИДЕО показа как руснаците наказват пияните си военни

19 август 2024, 18:28 часа • 5590 прочитания

В руските информационни канали се споделя видео, показващо как в редиците на руската армия "се борят" с алкохолизма на фронта.

Случката се разиграва в 104 десантно-щурмова дивизия. Няколко човека са вързани за стволовете на дървета. Променен глас зад кадър нарежда да бъдат нанесени по два удара на всеки в главата.

ВИДЕОТО може да гледате ТУК.

В z-канала "ВДВ за Честность и Справедливость" пишат, че ще се въздържат от коментар доколко е редно да има подобни наказания точно по този начин. Въпреки това завършват поста си с думите: "Военното беззаконие поражда държавно беззаконие. Ние навлизаме в цивилизационна безизходица, от която няма изход."

Още по-интересни са коментарите под поста, а много от тях са на руски потребители и дори те не пестят критики - алкохолиците са опасни и за себе си, и за другарите си и трябва да има наказания, но си има устав, не е нормално да има такава саморазправа, пишат мнозина.

Ето част от коментарите:

"А представете си как тогава се отнасят с цивилните и с военнопленниците."

"Ако вие така се отнасяте със своите, не съм учуден от видеото с разчленяването и с отрязаните глави. Това въобще армия ли е или някаква дива банда?"

Още: Отново обезглавен от руснаците украински военен: Украйна сезира ООН

"В каква безизходица (сте навлезли - бел.ред.)?. Та именно това е "руският мир", за който воювате!"

"Какво да се прави - дива страна, която живее още по законите на дивата орда. В нея трябва не само властта да се смени, но и самосъзнанието на хората. Време ви е вече да вървите от робство към свобода на гражданите."

Интересни са и коментари в друг руски телеграм канал, където се заражда спор между руски и украински потребител. Руснакът казва, че такава практика за връзване на нарушител към дърво е видял във видеа от Украйна, където в началото на войната така връзваха заловените мародери, които се опитваха да грабят имуществото на избягалите заради войната хора (на някои от тях дори им сваляха панталоните - бел.ред.). На което украинският потребител отговоря - Пак нищо не сте разбрали. Те бяха залавяни от хората, но срещу тях нямаше саморазправа, връзваха ги, за да не избягат, но се викаше полиция.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес