Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анализатор: Меденият месец на британския премиер свърши

06 август 2024, 08:08 часа • 1045 прочитания

Меденият месец на британския премиер свърши. Това каза в сутрешния блок на БНТ Васил Христов, кореспондент във Великобритания.

Крайнодесните протести в страната

"Мерките, които взима правителството са ясни икатегорични. Няма да бъде допуснато насилие, но Киър Стармър плаща цената. Всички следят как ще се справи с изпитанието", коментира Христов във връзка с крайнодесните протести в страната.

Той обърна внимание, че в социалните мрежи са се появявали фалшиви новини и вместо полицията да върши обичайните си задължения, тя трябваше да опровергава лъжите. ОЩЕ: След безредиците в Англия: Стармър обеща постоянна армия от специализирани полицейски служители

Ще се промени ли политиката на Великобритания?

Кореспондентът обърна внимание, че Великобритания е страна, която не се люшка в едната крайност в другата.

"По отношение на вътрешната сигурност и на външните си отношения Великобритания е постоянна в усилията си. Не мисля, че ще има някаква промяна, освен в говоренето. Консервативната партия зае една по-дясна позиция и сега Стармър трябва да намери правилния подход, за да запази своите политически разбирания, но и да се справи с реалностите, които ежедневието на управлението му предлага", коментира Христов. 

Той добави, че Великобритания е изключение от тенденцията за засилване на популистките партии. "Партията на Найджъл Фараж успя да се класира четвърта, но това говорене не е толкова познато в България. Да, проблеми има, но не е до такава крайност. Това, което наблюдаваме в момента, е първият сигнал, че нещо се случва в британското общество и съм сигурен, че ще бъде изследвано много внимателно", добави още кореспондентът. ОЩЕ: Крайнодесни вилнеят по британските улици: "Ще съжалявате", предупреди премиерът (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес