Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия казва "сбогом" на Адвокаат

17 юни 2012, 17:46 часа • 1224 прочитания

Руският национален отбор ще има нов селекционер до края на месеца, гарантира президентът на футболния съюз на страна Сергей Фурсенко след фиаското на Евро 2012 в събота вечер.

Воденият от Дик Адвокаат тим претърпя фиаско и не успя да излезе от групата заради загубата с 0:1 от Гърция.

"Името на новия селекционер ще бъде обявено още преди края на Европейското първенство, заяви Фурсенко, след което коментира представянето на отбора: Няма успехи без загуби. Разполагаме с добър отбор, играхме много добре, но гърците се представиха фантастично в защита и материализираха своя шанс."

Според медиите в Русия фаворит за поста е Валерий Газаев.  

Самолетът с руския национален отбор по футбол се приземи около 16.00 часа българско време на летището Внуково-3 край Москва.

Веднага след слизането си от самолета играчите се качиха на автобуса, на лични автомобили или при приятели. Всички те отказаха категорично да говорят с репортерите, които ги чакаха в терминала.

По-рано от Варшава с други полети пристигнаха Александър Кержаков, Марат Измайлов и Игор Денисов. С отбора също така не пристигнаха старши треньорът Дик Адвокаат и президентът на Руския футболен съюз (РФС) Сергей Фурсенко.

Полетът от Варшава до Москва всъщност се забави с половин час, тъй като прекалено дълго е бил товарен багажът на играчите.

Според очевидци, цитирани от сайта dp.ru, никакви фенове не са посрещнали отбора на летището.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес