Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Варненският общински приют за кучета нае временен управител

17 януари 2014, 16:41 часа • 38754 прочитания

Временен управител на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар вече е назначен.

Постът бе поет от Нели Георгиева, която е главен инспектор в дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“. Освен управител приюта назначи и ветеринарен лекар – д-р Татяна Мура.

Както вече съобщихме, в момента в приюта тече ремонт, с който община Варна ще изпълни предписанията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Сумата, необходима за ремонта е отпусната за най-спешните дейности, описани като предписания на БАБХ . Ремонтът се извършва от ДЗЗД "Стройремонт“. През 2012 г. дружеството спечели обществена поръчка за период до 2015 г. , с предмет на дейност „Изпълнение на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на община Варна за район „Младост“ и кметство Каменар“.

Кучетата, пребиваващи в приюта, няма да бъдат пускани навън. Те остават там и ще бъдат отглеждани по всички изисквания на Закона за защита на животните.

До приключване на ремонтните дейности обаче нови животни няма да бъдат приемани, освен в случаи на възникнали инциденти с граждани.

 

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес