Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДБГ поиска оставката на служебния министър на образованието

14 февруари 2017, 21:13 часа
Реклама

Министърът на образованието в служебния кабинет Николай Денков трябва да си подаде оставката. Аргументите са два - той или е некомпетентен, или е проводник на мокри политически поръчки, обяви Антони Тренчев от Движение "България на гражданите", което е част от Реформаторския блок.

Поводът е скандалът с парите по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и изявленията на Денков по темата.

Бившият министър на образованието Мегелна Кунева, която е сред лидерите на реформаторите, по-рано днес заяви, че вижда в скандала отмъщение срещу себе си и опит да бъде уязвена.

Според Тренчев БСП и ГЕРБ са автори на масираната и координирана атака срещу Реформаторския блок. От ляво атаките идвали, чрез хората, посочени на президента за служебни министри, допълни той.

Тренчев се оплака от тежък реваншизъм от страна на здравния министър Илко Семерджиев. Пред БНТ той призова служебните министри да се концентрират върху основната си задача - да запазят спокойствието в сектора, за който отговарят, а не да правят сериозни промени.

"Има голям интерес към Реформаторския блок от най-различни партии, с които сме в преговори, включително и с "Глас народен", и когато има финализиран вариант, ще го оповестим", каза още Тренчев.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес