Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки закана, че 2013 година ще е като летен дъжд, на "Топлофикация София" поскъпването им се видя малко (ВИДЕО)

04 април 2017, 16:11 часа • 1765 прочитания

В дух на сериозни закани и на откровени искания да бъде отложено поскъпването на топлата вода, парното и тока премина днешното открито заседание на КЕВР. На него бяха обсъдени готвените поскъпвания на топлоенергията и на тока.

Заседанието премина при бурен протест, организиран от граждански организации пред сградата на комисията. Един от протестиращите, представил се с името Антоан Николов, влезе и на самото заседание и обяви, че на КЕВР "2013 година ще им се стори като топъл летен дъжд". Той поиска председателят на комисията Иван Иванов да излезе и да обясни защо има толкова драстично поскъпване при парното и топлата вода.

Същевременно представителите на почти всички топлофикации, присъствали на срещата, изразиха недоволство от новата цена, но в посока на това, че поскъпването е малко. Емблематичен пример беше директорът на "Топлофикация София" Георги Беловски, който обясни, че подопечното му дружество не може да си покрие дълговете дори с новата цена, макар че с нея било по-добре.

В хора на недоволните се включи и омбудсманът Мая Манолова. Според нея КЕВР правила най-лесното – специално бъркала в джоба на потребителите в София, но въпреки това „Топлофикация София“ прави по 40-60 млн. лева годишна загуба. Тя заяви и, че такава цена на парното в София имало през 2014 година, когато цената на газа била два пъти по-голяма.

Какви се очертават поскъпванията на топлата вода и парното в различните градове в България - научете в Expert.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес