Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Супер кредит със супер условия от Fibank

20 септември 2024, 06:27 часа • 381 прочитания

Потребителският кредит е практически най-разпространеният тип кредит и е подходящ за ремонт на жилище, заплащане на обучение, текущи битови задължения или при нужда от средства за непредвидени плащания и т.н. Към средата на година данните на БНБ показват, че в страната има отпуснати близо 1,5 млн. броя потребителски кредити за малко над 18 млрд. лв.

През второто тримесечие обемът на отпуснатите потребителски кредити се увеличава с 901 млн. лв. Периодът април-юни си е изградил своя сезонен характер на най-силното за сегмента на потребителското кредитиране тримесечие, имайки предвид многото на брой празници и предстоящото планиране на летните отпуски. Отчетеният ръст е най-високият от юни 2019 г., когато за второто тримесечие се отчита ръст от 1,4 млрд. лв.

Източник: БНБ

Една от банките, които са с традиционно добри условия по предлаганите от нея потребителски кредити, е Fibank. В началото на лятото от банката обявиха своите промоционални условия по потребителски кредит „Супер кредит“. Финансирането, което може да получите с него, е между 20 000 и 80 000 лв. Той е с дълъг срок на погасяване - до 10 години и променлив годишен лихвен процент от 4.15% и ГПР от 6.03%. Доколко тези лихвени нива са изгодни за потребителите, можем да видим като ги сравним със средните, предлагани от банките в страната. Според публикуваната ежемесечно лихвена статистика от БНБ през юни 2024 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове намалява с 0.07 пр. п. до 8.95%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити – с 0.14 пр. п. до 9.53%.

Сега от Fibank правят следваща крачка към това да направят своя „Супер кредит“ не просто супер, а най-добрия, който можете да намерите на пазара. Още от август банката подобри още повече условията на потребителския кредит, като отпада изискването за определен размер на минимален месечен доход, който трябва да получава кредитоискателят. Това само по себе си прави условията по потребителския кредит изключително гъвкави и подходящи и за клиенти, чиито месечен доход не е фиксиран и варира. Това са хора, които са самоосигуряващи се или фрилансъри. Такива най-често са консултанти, експерти на свободна практика и разбира се все по-нарастващата група на инфлуенсърите.

С един „Супер кредит“ като този, клиентите на Първа инвестиционна банка получават и редица допълнителни предимства. Всеки от тях може да използва защита на кредита в случай на непредвидени житейски събития със застраховка "Спокойствие с FiHealth".

Процедурата за кандидатстване е бърза и улеснена, като тя може да се изпълни и изцяло онлайн, без да се дължи такса за разглеждане на документи, а получаването на одобрение и усвояване на сумата стават мигновено.

Клиентите също така могат да се възползват и от предварително одобрен овърдрафт по дебитна карта в размер до 3 техни работни заплати, но не повече от 25% от размера на кредита, при 0% годишна лихва за първата година.

Според банковата статистика на БНБ, ПИБ е една от банките с най-голям обем отпуснати потребителски кредити за последните 12 месеца с над 104 млн. лв. Трябва да се отбележи, че тази публична статистика отчита нетния ръст, а не обем, което означава, че обемът на новоотпуснатите потребителски кредити е доста по-голям. Тук числата говорят вече сами за себе си и показват ясно, че когато имаш един супер кредит със супер условия, той ще бъде търсен от клиентите.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес