Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ски легенда ще съветва министъра на туризма

12 декември 2014, 18:48 часа • 18889 прочитания

Легендата на ски-спорта Марк Жирардели ще бъде съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова по въпросите на зимния туризъм.

В тази връзка тя обясни: "Основната цел на България е да стане разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация в първите пет на европейския пазар".

Сред приоритетите си Ангелкова изброи създаването на устойчива национална стратегия по туризъм с опит върху регионалните брандове, маркетингова национална стратегия, създаването на национален фонд за туристическа инфраструктура и туристически атракции, уреждане на правния статут и управлението на националните курорти, развитие на специалните видове туризъм, информира БНР.

За Ангелкова е изключителна чест, че Марк Жирардели ще бъде неин съветник и посланик на България по света. "Той работи за България и представлява страната ни още от 2005 г. Изключително много харесва нашата държава и знае какъв е нашият потенциал особено в зимния туризъм", каза тя.

"Жирардели е легенда в ски спорта и вярвам, че благодарение на неговия опит, контакти и усилия през следващата година, когато ви информираме за резултатите от нашата дейност, те ще бъдат видими", добави министърът на туризма, цитирана от БГНЕС.  

Марк Жирардели сподели, че през 2005 година е видял една твърде различна картина от това, което представлява България в момента. Трябва да ви кажа, че наистина харесвам ужасно България, призна ски легендата. Той е особено горд с оказаната му чест да бъде посланик на България във връзка със зимните спортове и обеща да направи всичко възможно да промотира името й.

Според легендарния скиор България трябва да анализира силните си страни и да съсредоточи работата си в тази посока. Той ще препоръча на министъра да се направи детайлен анализ на състоянието на инфраструктурата и да се работи за нейното подобряване.

"Отличното обслужване и обучението на кадрите прави продукта успешен и води до повишаване на неговата цена", подчерта Марк Жирардели.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес