Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има нов договор на "Ел Би Булгарикум" в Япония

09 август 2024, 14:41 часа • 882 прочитания

Нов договор между държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и японската компания "Мейджи" се очаква да бъде сключен през есента. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в Народното събрание.

Думите му дойдоха по време на изслушване в парламента по искане на бившия икономически министър Богдан Богданов от ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Работна група

Стана ясно, че от 15 юли е сформирана междуведомствена работна група за изготвяне на становище за преговорния процес. В тази работна група, освен представители на икономическото ведомство, участват и експерти от Патентното ведомство, ДАНС, Държавната консолидационна компания.

Още: Насред криза и протести: "Ел Би Булгарикум" е с ново ръководство

Министърът обясни в какво състояние е завари "Ел Би Булгарикум" и какви стъпки е предприел. "Бях свидетел на сериозно напрежение, от една страна, на ръководството, и, от друга страна - производствената база във Видин, тук, в София. Синдикатите също бяха доста наострени в тази ситуация. Сменихме цялото ръководство на "Ел Би Булгарикум", спряхме напрежението между служителите в предприятието и ръководството, от друга страна. Повишихме веднага заплатите", посочи Николов.

Защо кисело мляко не се препоръчва за закуска?

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес