Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците гледат с по-голям интерес към България като място за почивка

28 декември 2015, 11:05 часа • 4893 прочитания

Руските туристи обръщат все повече внимание на България след проблемите, които се появиха пред тях в Египет и Турция, съобщава агенция ТАСС, цитирайки данни на Асоциацията на руските туроператори (АТОР).

В официалната статистика на АТОР за ноември България присъства в топ 30 на предпочитаните дестинации за почивка от руснаците, но сме извън топ 10. България обаче е отбелязана заради положителната тенденция на по-засилен интерес.

Въпреки влошените отношения между Москва и Анкара, точно Турция си остава най-предпочитана дестинация и през ноември тази година – с 30,8%. Все пак не трябва да забравяме, че свалянето на руския СУ-24 на турско-сирийската граница беше на 24 ноември т.е. статистиката все още не е реагирала. Египет е на второ място, с 21,8%, като ефектът от катастрофата на Синайския полустров на руски пътнически самолет би трябвало вече да е по-силен. След Турция и Египет се нареждат Тайланд с 6,7%, Гърция с 5%, Испания с 4,5%, Виетнам с 3%, Кипър също с 3%, ОАЕ с 2,5%, Индия с 2%, а почивка у дома т.е. на руска територия предпочитат 2,4% от руснаците.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес