Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Насред криза и протести: "Ел Би Булгарикум" е с ново ръководство

04 юни 2024, 17:15 часа • 1575 прочитания

"Ел Би Булгарикум“ вече е с ново ръководство. В състава на Съвета на директорите, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Живко Живков, Надя Стефанова и Спасин Крайчев, съобщиха от Министерството на икономиката.

Мотивите

В края на май ресорният министър д-р Петко Николов поиска оставката на ръководството на държавната компания на фона на провеждащи се протести на служителите ѝ.

Николов поиска от принципала на дружеството - Държавната консолидационна компания (ДКК) - спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново. В компанията са установени редица натрупани проблеми. Сред тях са нарушаване на диалога между работниците и ръководството, искания за увеличаване на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд, както и сигнали за голямо количество натрупана готова продукция, за която има риск да не бъде реализирана на пазара.

Снимка: КНСБ

Още: Бившият директор на “Ел Би Булгарикум” твърди, че сегашното ръководство е с изтекъл мандат

Живко Живков е новият изпълнителен директор

На свое заседание новият Съвет на директорите е избрал за изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД Живко Живков.

Той е магистър агроном от Лесотехническия университет в София и магистър по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а също магистър по бизнес администрация от Стопанската академия в Свищов. Има богат опит в управлението в държавния и в частния сектор. Г-н Живков е заемал различни длъжности в ДФ „Земеделие“ – регионален директор ОД на ДФЗ гр. Велико Търново, зам.-изпълнителен директор на ДФЗ и изпълнителен директор на ДФЗ. Той има опит и в управлението на проекти по програми на ЕС и търговия със земеделска продукция, земеделски машини и други в компании в частния сектор, гласи визитката му, разпространена от ведомството.

Още: Директорът на ДФЗ реши да напусне - по лични причини

Надя Стефанова е завършила счетоводство и финанси в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тя е и магистър по общински финанси и икономика на публичния сектор и по мениджмънт и маркетинг на международния бизнес в същия университет. От 2021 г. до момента г-жа Стефанова е финансов контрольор в Национална електрическа компания. Работила е и като експерт в Комисията за финансов надзор и в Национална компания индустриални зони. Била е и експерт по осигуряването в Национален осигурителен институт – Кюстендил.

Спасин Крайчев е инженер технолог, магистър от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има богат опит в търговията с мляко. Над 10 години е бил изпълнителен директор на компании, чиято дейност е свързана с изкупуване, производство и продажба на мляко и млечни продукти. През годините е работил като технолог, заемал е и различни длъжности в промишлени предприятия.

Още: Бивш директор на "Ел Би Булгарикум“: Защо цените скочиха с 60%?

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес