Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадърът на ГЕРБ Валентин Николов пак стана шеф на АЕЦ "Козлодуй"

10 август 2023, 19:04 часа • 6130 прочитания

Валентин Николов, бивш депутат от ГЕРБ, бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов и бивш шеф на атомната централа, отново се връща в АЕЦ "Козлодуй".

Това става с решение на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" от днес, с което се освобождава Георги Кирков и за директор на централата е избран Валентин Николов. Той и до момента е бил член на съвета на директорите, затова не е необходимо решение на БЕХ, но е имало решение на собственика за назначаването му за шеф.

Николов потвърди пред "24 часа" назначението си, но уточни, че се чакат да измине тридневния срок за да бъде вписан в Търговския регистър, който изтича във вторник. Така че очаква решението да е в сила от сряда.

Интересното в случая е, че през 2013 година Николов е освободен точно от този пост от тогавашния служебен министър на енергетиката в третото изобщо служебно правителство в историята на България - това на Марин Райков. Министър на енергетиката тогава беше Асен Василев - сега министър на финансите. А на 9 август Валентин Николов имаше рожден ден и стана на 52 години.

И все още сегашният шеф Георги Кирков оцеля година на поста си, той беше назначен през август миналата година, когато беше освободен пък Наско Михов.

ОЩЕ: Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй": Имаме нужда от нов реактор, купените вече не са актуални 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес