Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Японска компания ще продължи да произвежда българското кисело мляко

05 юни 2024, 17:14 часа • 1872 прочитания

Πapтньopcтвoтo мeждy "Ел Би Булгарикум" и компанията "Мейджи" e знaĸoвo зa paзвитиeтo нa бългapo-япoнcĸoтo cътpyдничecтвo. Това заяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов, който проведе среща с представители на японската компания "Мейджи", които са на посещение у нас, съобщиха от министерството.

Той изрази желание да се продължат добрите взаимоотношения и да се задълбочи партньорството между двете страни.

Новият директор на "Ел Би Булгарикум"

Министър Николов представи новия изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков и увери представителите на японската компания, че ползотворното сътрудничество ще продължи и занапред, с оглед интереса и на двете страни.

Още: Насред криза и протести: "Ел Би Булгарикум" е с ново ръководство

В хода на разговорите бе обсъдено и предложението на японската страна за създаване на нов съвместен научно - изследователски институт в София между „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“. Представителите на японската компания посочиха, че проектът е бил предложен още преди две години, но от българска страна е имало забавяне в изпълнението му и подписването на споразумение за създаването му по повод 50 - годишнината от успешното партньорство между двете компании.

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков почерта, че ще продължи работа по споразумението за създаване на съвместен изследователски институт, което да защити интереса и на двете страни и да допринесе за развитието на сътрудничеството в научно-развойната дейност.

Още: И в следващите 50 години японците ще произвеждат българско кисело мляко

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес