Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издадено е и последното разрешение за строеж на АМ "Европа"

01 октомври 2024, 14:37 часа • 520 прочитания

Издадено е и последното разрешение за строеж на АМ "Европа". Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, след като взе участие в откриването на реконструирания ГКПП "Калотина".

Още: Стартира последният етап от АМ "Европа"

Нашата цел и приоритет е до летния сезон да имаме пълно изграждане и връзка между границата със Сърбия и скоростния път към София, допълни тя, цитирана от БТА.

Първи държавен паркинг

Относно ГКПП "Калотина" министърът съобщи, че е обсъден вариант в района да бъде изграден първият държавен паркинг, за да може да се създадат условия за изчакване, докато бъде реципрочно обновен и пунктът от страна на Сърбия за нормално преминаване на тежкотоварния трафик. Коритарова припомни, че е създадена работна група за изграждане на държавни паркинги, които да поемат трафика през летните сезони.

По отношение ремонтите на основните пътища в страната регионалният министър коментира, че през летния сезон не са правени необходимият обем ремонти, за да не се затруднява трафикът. Тя обаче обяви, че сега започва усилено възлагане на ремонтни дейности след сключване и наличие на договори за текущ ремонт и поддържане. Министърът припомни, че ще продължат ремонтните дейности по АМ "Тракия".

Ще има ли допълнителен граничен пункт между България и Сърбия?

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес