Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Без резки движения или бомбастични инициативи": Росен Карадимов встъпи в длъжност (СНИМКИ)

09 април 2024, 11:28 часа • 1675 прочитания

Новият служебен министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пое поста от досегашния министър Милена Стойчева.

"Предавам поста с чувство за оптимизъм и доверие, защото смятам, че той ще продължи и споделя визията и досегашната работа на Министерство на иновациите и растежа. Акцентът е върху това да се създават възможности за инвестиции в иновации и да привличаме стратегически инвеститори, които да инвестират в иновации", обърна се към своя наследник министър Стойчева.

Още: България има ново правителство, кабинетът "Главчев" положи клетва (ВИДЕО)

До вчера самият Карадимов бе в Българската банка за развитие, която пък е част от структурата на ресорното ведомство. Именно затова новият министър обяви, че както досега са работили заедно 9 месеца, така ще продължи и занапред:

"Никакви резки движения няма да бъдат правени, всичко, което е заложено, ще бъде надграждано. Ще разчитам в личен и професионален план на министър Стойчева. Можем да дадем пример как плавно, елегантно и позитивно може да се сменя властта. Нямаме намерение да правим инициативи, които да са бомбастични, а по-скоро тихо и кротко да развиваме това, което е направено, за да поддържаме системите на държавата в кондиция до идването на следващото редовно правителство", обяви Росен Карадимов.

Още: Кой е Росен Карадимов - избраният от Димитър Главчев за служебен министър на иновациите?

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес