Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобусни превозвачи: Вдигаме цените през май

19 март 2012, 13:34 часа • 5966 прочитания

Цените на билетите ще бъдат повишени от май. Това каза пред телевизия България он ер Галя Топалова, зам.-председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи. По думите й причината за това са високите разходи, които имат компаниите заради повишените цени на горивата. Топалова коментира още, че в момента автобусните превозвачи имат около 30% загуби, а само в София има четири фалирали фирми.

Автобусните превозвачи се оплакаха и от прекалено ниските цени, които се предлагат от БДЖ. Това е нелоялна конкуренция, подчерта зам.-председателят на сдружението.

Освен високите цени на горивата, превозвачите имат и друг проблем. Това са нелегалните превозвачи, обясни Топалова. Най-много превози „на черно“ се правят по линиите Ботевград – София, Дупница – София, Перник – София. В момента те са недоволни и от изискването продажбата на билети да бъде свързана с НАП. Ако това се случи, ние трябва да се превърнем в счетоводители, обясни Топалова. Тя коментира още, че една средноголяма фирма ще трябва да се оборудва с най-малко 80 касови апарата, които да бъдат свързани с приходната агенция.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес