Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акционерите във Фрапорт не искат съдружие с ТИМ

23 май 2013, 09:07 часа • 13625 прочитания

Асоциация на критичните акционери във Фрапорт се обявяват против съдружието на германския летищен оператор с ТИМ в България. Те са внесли официално предложение за точка в дневния ред на Общото събрание на Фрапорт насрочено за 31 май 2013 г.

От Асоциацията предлагат да не се одобрява снемането на отговорност от членовете на Управителния съвет на фирмата, съобщава "Биволь". Мотивът е, че от 2006 г. Фрапорт има джойнт венчър с ТИМ.

"За ТИМ има силни подозрения, че са част от широка политическа и икономическа мрежа за корупция и поддържат връзки с организираната престъпност. ТИМ са основната причина за масовите протести в България...", пише в писмото, подписано от Марк Дюфнер, директор на Асоциацията на критичните акционери. Текстът на документа е качен на официалния сайт на компанията Фрапорт. Недоволните акционери подчертават също, че Управителния съвет не се е ангажирал убедително в борбата срещу корупцията във всичките ѝ форми.

В разгара на протестите през февруари след самозапалването на Пламен Горанов, който протестира срещу ТИМ, много граждани изпратиха до Фрапорт и Луфтханза протестни писма срещу легитимирането на варненската криминална групировка чрез съдружията с уважавани западни компании. Тогава те получиха бланкетни отговори, че проблемът е от компетенцията на българското правосъдие.

"Фрапорт АГ" управлява българските летища във Варна и Бургас в консорциум с фирмата "БМ Стар", за която се твърди, че е под шапката на ТИМ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес