Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

44 млн. лева за проект в Пирдоп

26 март 2012, 16:11 часа • 10212 прочитания

Началото на големия интегриран воден проект на Пирдоп беше дадено с първа копка в района на градския стадион, предаде БГНЕС.

С официална церемония днес край стадиона в гр.Пирдоп беше поставено началото на изпълнението на интегрирания воден проект на града. Проектът е на стойност над 44 млн.лв. и цели подобряване и развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в Пирдоп.

Предвижда се доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа с реконструкция на съпътстваща водопроводна мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води. На събитието по стартирането на строителните дейности по проекта присъстваха министърът на околната среда и водите Нона Караджова, областният управител на Софийска област Красимир Живков, кметът на община Пирдоп Цанко Цанов, зам.кметовете Пламен Господинов и Симеон Симеонов, служители в общинска администрация, народни представители, представители на ръководствата на съседни общини, представители на институции, представители на частни компании, опериращи в района, множество граждани, ученици, медии. По традиция официалните гости бяха посрещнати с питка и сол и китка здравец.

С кратка приветствена реч към присъстващите се обърна кметът на община Пирдоп Цанко Цанов. Той акцентира върху важността на стартиралия проект и огромния принос за подобряването на инфраструктурата на града и благоустрояването на неговите жители. Поздравително слово отправи и министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя предаде искрените поздрави на премиера Бойко Борисов. Министърът отбеляза още, че целите на подобни проекти са опазването на околната среда, подобряване състоянието на водите и заяви задоволството си от факта, че с този проект Пирдоп ще допринесе значително за постигането на тези цели. Пред присъстващите кметът Цанко Цанов официално връчи на министър Караджова ключа на община Пирдоп с пожелание за здраве и успешна работа. Областният управител и народните представители бяха удостоени с почетни плакети на общината.

Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет.

Проектът беше спечелен по време на работата на бившия кмет на общината Антоанета Илиева. Министърът на околната среда Нона Караджова заяви, че министерството е безпристрастно при реализацията на подобни проекти.

Символичната първа копка направиха Нона Караджова, Красимир Живков и Цанко Цанов. Както повелява традицията кметът разби бутилка шампанско в корпуса на машината, започваща строителните дейности.

Ученици от СОУ "Саво Савов" отправиха музикални поздрави към гости и домакини.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес