Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравословно хапване, когато сме на път

19 януари 2022, 18:10 часа

Пътуването, гоненето на полети, влакове, разписания или рейсове е стресиращо преживяване за организма ни само по себе си. Често в такова време забравяме напълно за здравословното хранене и просто хапваме, каквото ни се предлага на път. Повечето магазини и павилиони обаче предлагат само пакетирани храни с високо съдържание на консерванти, захари и сол, които не са най-привлекателния избор. Ето как да се справим с някои малки трикове.

НЕ яжте картофи с яйца – вижте защо!

Храна от магазина

Както вече споменахме, храните, които се продават в лавките не са богати на хранителни вещества и често няма да ни дадат ползи за организма. Ако те са единственият ни избор, трябва да се постараем да подберем най-доброто. Ето как!

Вземете си ядки, които не са допълнително осолени. Те засищат добре и са най-натуралното нещо, което вероятно можете да откриете на рафта.

Оризови крекери

Оризовите крекери са направени само от ориз и рядко са осолени или с добавени семена. Това ги прави безвреден избор, който засища и е по-добрата алтернатива на чипса.

Плод

Ако в магазинчето има щанд с плодове, вземете си банан. Бананите имат високо съдържание на фибри и ще задоволят глада ви из желанията за сладко.

Сурови барчета

Тайните на доброто храносмилане

Огледайте се по рафтовете и вижте дали няма сурови барчета. Те са полезни, често направени с ядки и сушени плодове и засищат доста добре. Освен това са пакетирани, което ви позволява да ги транспортирате, без да се притеснявате, че ще се излеят, натрошат, разсипят и тн. Добре е въпреки това, винаги да четете етикетите, да избягвате „Е-та“, консерванти и добавена захар.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес