Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо умната домакиня слага маршмелоу в пакета с кафява захар?

06 септември 2024, 08:17 часа

С кафява захар можем да си приготвим много и най-разнообразни рецепти. Често обаче се случва тя да се втвърди и използването ѝ става наистина трудно. Ако не искате да изпадате в ситуация, в която се опитвате да разбиете твърдата маса, не спирайте да четете. Ще споделим с вас един трик, благодарение на който никога няма да се сблъскате с подобен проблем и това ви го гарантираме.

Как да съхраняваме правилно кафявата захар?

Щом четете това, значи обичате да си похапвате домашни десерти и нямате търпение съвсем скоро да пробвате някоя нова рецепта и да накарате всички у дома да си облизват пръстите от вашето сладкарско творение. Стига обаче сме разтягали локуми, нека преминем директно към онази хитрина, за която по-рано загатнахме.

Още: Бира с кафява захар ще накара растенията ви да цъфтят като луди в жегата

Този трик е простичък и същевременно с това може да ни спести разправии в кухнята. Най-хубавото е, че не изисква кой знае каква подготовка. Единственото, с което трябва да разполагате, е шепа маршмелоу. Оставете няколко от тях в пакета или в контейнера, в който съхранявате кафявата захар.

Ако обаче захарта вече се е втвърдила, нашият съвет е да оставите маршмелоу за няколко часа или една нощ. На сутринта кристалчетата ще се отделят едно от друго и ще можете да приготвите желания десерт.

Всяка умна домакиня трябва да има под ръка богат арсенал от трикове, с които да си служи точно в такива моменти.

Какви са разликите между бялата и кафявата захар?

Има ли смисъл да използвате кафява захар? Отговорът ще ви изненада

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес