Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не трябва да изхвърляте ненужните вещи?

03 август 2022, 20:27 часа

Всеки има предмети и вещи в дома си, от които не се нуждае. Част от тях вероятно са наследени, други са изпълнили своето предназначение, трети са подарък, който не ви е допаднал, а четвърти просто резултат от необмислена покупка. Първосигналното решение на много домакини е да изхвърлят всичко, което не им е нужно и което не използват, за да освободят място в жилищата си. Това поведение е продиктувано в повечето случаи от факта, че масово жилищата са малки поради финансови причини и че не стига мястото дори за съхранение на вещите, които се употребяват ежедневно. Решението да изхвърляте обаче е  погрешно. Ще ви посочим 5 причини, които отговарят на въпроса защо не трябва да изхвърляте ненужните вещи. Част от тях са практични, други – сантиментални, но всички са достатъчно важни, за да се съобразите с тях.

Как да изчистите дома си от НЕГАТИВНАТА енергия – 8 начина

5 отговора на въпроса защо не трябва да изхвърляте ненужните вещи – топ 5 причини

1.  Финансови постъпления

Знаете ли, че боклукът за едни е съкровище за други? Нещо повече – има хора, които изхвърлят и нови вещи просто защото не са им нужни. Знаете ли, че съществуват сайтове, страници в социалните мрежи, платформи, в които може да продадете непотребните си вещи, нови или употребявани, и това да ви донесе приходи? Защо да не се възползвате? Дори продажбата да е за половината от реалната цена или дори да предложите артикула още по-изгодно, ще се сдобиете със средства, които да вложите в нещо, което ви е необходимо. Продавайки няколко непотребни дрехи, ще съберете парите, необходими ви за онзи любим парфюм с висока цена, която сте се въздържали да заплатите.

2.  Спомени

Дори в момента да не осъзнавате сантименталната стойност на покривката на баба ви, когато нея вече я няма, бъдете сигурни, че ще е сред най-ценните за вас вещи. Не изхвърляйте предмети от бита на дедите ви. Съхранете ги на сигурно място, като ги приберете в кашон. Таванът е точно за целта. Лексиконът или дневникът ви от детските години ще оцвети делника ви, когато косите ви посребреят. Не го изхвърляйте. Съхранете спомените.

3.  Благотворителност

Старите и скъсани одеяла са за боклука? Тук също грешите. Подарете ги на приют за животни. Те се нуждаят от много постелки и не се притесняват, че са избелели. Така ще направите добро. Ако говорим за по-нови и запазени вещи, то може да зарадвате с тях познат или непознат, който не може да си ги позволи. Това е най-човешкият и най-смисленият отговор на въпроса защо не трябва да изхвърляте ненужните вещи. Подареното добро ще ви се отплати.

Разберете каква енергия има във вашия дом

4.  Еко мислене

Изхвърлянето на пластмасата, ненужните електроуреди, старите списания води до замърсяване на околната среда и до изчерпване на ресурсите на природата. Рециклирайте сами, вдъхвайки нов живот на старите вещи. Може да намерите вдъхновение в интернет за целта. Или предавайте за рециклиране на обособените места. Ще спасите десетки дървета от изсичане и ще свободите място в дома си, без да пълните сметището. За хората, които живеят природосъобразно и мислят еко това е най-логичният отговор на въпроса защо не трябва да изхвърляте ненужните вещи.

5.   Суеверия

Има вещи, които не трябва да изхвърляте, ако сте суеверни, за да не ви донесат лош късмет. Сред тях са снимки, дори да не си говорите вече с дадения човек, портмоне, тъй като е на безпаричие, часовника, който се счита за магически обект, поглъщащ всичко добро и най-лошото от мястото, на което живеете, огледалата, пазещи отраженията ви, проектирайки енергията и  емоциите върху другите. Подобни вещи съберете в кашон и занесете в избата, на вилата, на тавана или където прецените, че могат да стоят с години, без да пречат.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес