Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо мъжете НЕ трябва да се бръснат под мишниците?

03 юли 2024, 15:11 часа
Реклама

На пръв поглед, разбира се, космите под мишниците дори и при мъжете е добре да се премахват, защото изглеждат не само неестетично, но и причиняват на собствениците си някои неудобства под формата на неприятна миризма и ивици по дрехите.

Аргументи срещу бръсненето

Митът, че повишеното окосмяване по тялото на мъжа показва неговото високо либидо и буен темперамент, не е верен, но много "мъжкари" разчитат на този факт, като не искат да се разделят с растителността си под мишниците.

Колкото и да е странно, по този въпрос те дори са подкрепяни от някои експерти, които уверяват, че космите в подмишниците и на други интимни места по тялото крият мъжки феромони и ако окосмяването бъде премахнато, мъжката привлекателност на собственика им ще бъде понижена.

Бръсненето НЕ оказва влияние върху дебелината или скоростта на растежа на космите - ето защо

Някои мъже, опитали веднъж да се обръснат, решават да не повтарят преживяването, защото през първите няколко дни състоянието на кожата става незадоволително: тя е зачервена, на някои места покрита с пъпки, през цялото време сърби и чезне, което предизвиква известен дискомфорт.

Аргументи в полза на бръсненето

Това е мястото, където половете се сблъскват, тъй като момичетата единодушно крещят: "Бръснете се". Защото гладките подмишници са много по-привлекателни от окосмените.

Има и по-важен аргумент - косматите подмишници се потят по-често и излъчват по-неприятна миризма от обръснатите. Затова, разбира се, трябва да ги миете по-често.

Бръсненето кара ли косъмчетата ви да растат по-бързо? Експертите разглеждат 10 популярни мита.

Дезодорантът няма да спаси положението, защото неговата функция е да оросява кожата, а не космите. В противен случай продуктът просто ще слепи косъмчетата и положението ще стане още по-плачевно.

Но не забравяйте за използването на тези хигиенни продукти. Топчета, спрейове, в стик - всички те ще ви помогнат да се справите с неприятната миризма.

Какво още е важно да знаят мъжете за бръсненето

Против бръсненето на органите на слабините вече са се изказали и медиците, обяснявайки необходимостта от окосмяване там с това, че те имат функция на терморегулация. В противен случай "мъжкото достойнство" го чака хипотермия от студения въздух и резките температурни промени.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес