Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки трябва да ги има у дома - тези вещи предпазват от негативна енергия

08 октомври 2024, 14:53 часа

В дома на всеки има много вещи, които отблъскват негативната енергия. Те са в състояние да създадат защитна бариера, която гарантира мир и хармония във вашето семейство.

Вещите, които отблъскват негативната енергия

Нашите предци са вярвали, че метлите имат силна енергийна сила и са в състояние да защитят дома от негативност. Те са поставяли метла пред входната врата с дръжката надолу или са обикаляли с нея из дома, размахвайки я и произнасяйки покровителствени думи, за да прогонят бедата.

5 признака, че негативната енергия е завладяла живота ви 

Метла в люлката предпазва новороденото от уроки, а в градината - от насекоми и гризачи. Те са я забивали в почвата, за да предпази реколтата от вредители. Те са вярвали, че цялата негативност или злото око трябва да се прехвърлят върху метлата. Предците ни са изпълнявали и още една практика след идване на нежелан гост у дома - те са „замитали следите му“ с метла, за да не се върне никога.

Глинените съдове са един от най-старите амулети.  Смятало се, че храната е по-вкусна, ако се приготви в тях.  Тези съдове, както и глинените саксии, са били използвани като амулети. 

От древни времена билките са се считали за силни амулети. Благословени в църквата върбови клонки, ако се поставят в ъглите на дома, ще го предпазят от зли сили и нещастия.

Хвойната също е била считана за мощен амулет. Клоните на тази билка са се поставяли в ъглите на стаята, за да предпазват от негативна енергия и завист. Предците ни са вярвали, че хвойната създава преграда, която защитава къщата.

Огледалата във вашия дом са важни елементи, защото те служат като граница между земния свят и другия свят. Например счупеното огледало символизира нещастие, защото нарушава тази граница. Не се препоръчва да се гледате в огледалото през нощта или по време на гръмотевична буря.

Огледалата също могат да отразяват опасност. Някога те са били окачвани над вратата или слагани в люлката на бебето. 

Прозорците и праговете са границите на вашия дом. В миналото излизането отвъд тях се е приемало за влизане в извънземен свят. Неслучйно прозорците винаги трябва да се поддържат чисти.

Все още се вярва, че не можете да поздравявате или да говорите през прага на дома си или да сядате на него. Това е свързано не само с мистика, но и с практически съображения, защото прагът, тъй като е близо до земята и влагата, може да допринесе за болести.

Някога предците ни са слагали поднос с вода и кърпа на перваза на прозореца, за да може душата на починалите им близки да дойде, да се измие и да си тръгне чиста.

Трябва ви само чаша солена вода и оцет, за да премахнете негативната енергия от дома си

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес