Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте как изглеждат училищата в Северна Корея (ВИДЕО)

06 юни 2019, 10:56 часа

Светът не знае много за истинския живот в Северна Корея. От години страната е в изолация, а малкото информация, която достига до широката общественост, е пречупена през призмата на собствените разбирания и политическата обосновка вътре.

Какво обаче знаем за образованието в страната на Ким Чен-ун? Основен стълб на системата са социалистическите идеали, а акцентът пада върху корейския език, математиката, литературата и специален предмет, концентриран върху управляващото вече трето поколение семейство.

Средното образование продължава 11 години и е задължително. В страната няма частни училища, а административният контрол върху системата е изцяло в ръцете на държавата.

На учениците се преподава политическата доктрина и революционните възгледи на Ким Ир-сен. Те илюстрират важността и необходимостта от колективизма в корейската нация. Гръбнакът на образователната система е тези знания да бъдат приложени на практика.

Най-много време в посветено на семейството на Ким Чен-ун, баща му Ким Чен-ир и дядо му Ким Ир-сен - общо 684 часа.

От 4-годишна възраст децата започват да изучават колко е велика комунистическата идеология, лидерите ѝ, в миналото и днес. Математиката се смята за изключително важен предмет с оглед на нуждата от инженери, научни кадри и работници, които да осигурят изпълнението на целите на нацията.

Униформите в училищата са задължителни, а креативността и желанието да изпъкнеш с нещо различно не се толерират и насърчават в севернокорейските училища.

източник: fakti.bg

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес