Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веднага прекратете връзката, ако усетите някое от следните неща

28 декември 2021, 12:10 часа

Понякога във връзката има червени флагове, които ни се развяват пред лицето и показват, че връзката ни е токсична. Въпросът е колко бързо ги забелязваме. Това трябва да се случи преди да се стигне до негативни последици и случки. Ето кога е време да излезете от отношенията, в които сте.

Изолация – когато правите всичко заедно и не допускате други хора около себе си. Любимият ви ви убеждава, че не са ви нужни нито приятели, нито близки, а само и единствено той. Не бъркайте това с любов, защото всъщност е мания за контрол. Човекът иска да ви държи под око всяка секунда, да бъдете зависим от него.

Обиди – ако чувате обиди отстрана на партньора, не се надявайте, че това ще се промени. Нещата могат единствено да станат по-зле. Не търпете унижения или заплахи, а просто си тръгнете. В противен случай ще си втълпите, че заслужавате всички тези думи и постъпки, а това няма да доведе до нищо добро.

Критика – партньорът трябва да ви мотивира и вдъхновява, не да ви критикува. Ако постоянно ви бъдат втълпявани и посочвани грешките, които допускате, вместо окуражаване, определено е време да бягате оттам. Не търпете отношение на превъзходство, защото никой не е по-добър от другия и всеки има своите недостатъци.

Командване – когато половинката налага своята воля, командва ви, а вие просто изпълнявате без възражения, дори когато не ви се иска да направите онова, което ви кара. Няма нужда да търпите това отношение. Изборите, които правите, не са свързани с вашите желания, а с тези на партньора.

Несигурност – промяна в плановете в последната минута, неспазване на обещания. Това е знак, че той просто си играе с вас, защото все още не знае какво точно желае. Той се страхува от обвързване и сериозни отношения, трудно прави следваща крачка. Няма смисъл да оставате във връзката, ако сте с различна от неговата нагласа.

Непукизъм – вие давате, обичате, подкрепяте, а на него просто не му пука за вас. За него връзката не е голяма работа и нещо, заради което си струва да се старае. Той ви приема за даденост и не си прави труда да ви задържи. Балансът между даване и получаване се губи в полза на единия, а това не трябва да бъде така.

Доверие – имате ли му доверие? Това е един от стълбовете на здравата връзка и ако липсва, то тя не би била такава. Ако не можете да се отпуснете пред него, да му споделите всичко, да бъдете честни поради някаква причина, това не е вашият човек.

Следене – той държи да знае с кого сте, къде сте и какво правите във всяка минута. Това е мания за следете и контрол. Не сте длъжни да му се отчитате и ако той ви задължава да го правите, бягайте далеч.

Вина – ако непрекъснато ви кара да се чувствате виновни за всеки проблем, възникнал помежду ви, не оставайте в отношенията. За проблемите са отговорни двамата във връзката, не само единият.

Страх – ако изпитвате страх, че човекът до вас може да ви навреди физически или психически, по-добре прекратете връзката.

 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес