Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Упражнение за тънка талия, което ще замени 10 хиляди стъпки

24 юли 2024, 20:33 часа

Диетолозите са съгласни, че разнообразното хранене и физическата активност ще ви помогнат да отслабнете. Освен това последните изобщо не предполагат изтощителни тренировки във фитнеса - трябва да правите това, което ви харесва. Това може да са танци, плуване, колоездене или дълги активни разходки.

Освен това можете да тренирате у дома. По този начин не само спестявате време и пари, но и избирате оптималното темпо за себе си, така че тренировката да носи само удоволствие.

Група учени от университета в Хелзинки проведе проучване, в което за пореден път доказа: домашните тренировки по нищо не отстъпват на тренировките на симулатор. Експертите заключиха, че едно упражнение е толкова ефективно, колкото 10 хиляди стъпки всеки ден. Става дума за въртене на обръч около кръста.

Как се пие чай от дафинов лист за отслабване?

Ако като дете сте въртели обръч, значи е време да освежите това умение. В експеримента са участвали 55 души. Някои от субектите въртяха обръч, а други се занимаваха с интензивно ходене. В продължение на шест седмици учените проследяват състоянието на хората, включително как се изразходва енергията, какви метаболитни процеси протичат в тялото и колко тегло губят доброволците.

Оказа се, че обръчът може да се превърне в отлична алтернатива на фитнеса! В същото време за постигане на резултати са достатъчни само 13 минути на ден.

Експертите идентифицират няколко предимства на такива дейности:

·       обръчът е много лесен за използване;

·       Всички субекти бързо отслабнаха, а също така укрепиха коремните и седалищните мускули;

·       кожата в областта на талията е станала по-еластична, стриите са изчезнали;

·       Функционирането на стомашно-чревния тракт се нормализира.

Освен това обръчът е евтин и заема малко място в апартамента. За да може тренировката с обръч да носи само ползи, трябва да спазвате няколко прости правила.

Как да въртите обръч, за да отслабнете?

·       Когато въртите обръча, дръжте гърба си изправен, краката леко свити, а кръста и коремните мускули в постоянно напрежение.

·       Трябва да започнете тренировките с 5-10 минути на ден, като постепенно увеличавате продължителността им до максимум 30 минути.

·       Трябва да тренирате в удобни дрехи, за да сведете до минимум риска от натъртване.

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

·       Също така е необходимо да се защити чувствителната кожа със специален колан, който подобрява ефекта от тренировката 2,5 пъти и насърчава по-бързото изгаряне на мастните натрупвания в областта на талията.

Тренировката с обръч не само ще ви помогне да отслабнете, но и ще подобри работата на сърдечно-съдовата ви система, ще направи стойката ви по-красива и ще подобри чревната подвижност. Първите резултати ще бъдат забележими след две седмици.

Кой не трябва да тренира с обръч?

Въпреки всички ползи, които обръчът може да донесе на вашето здраве и тяло, тази тренажор също има редица противопоказания:

·       бременност;

·       следродилен период;

·       менструация;

·       болка в гърба;

·       възпаление на бъбреците;

·       чревни проблеми;

·       уролитиаза заболяване;

·       други заболявания на коремната кухина и малкия таз.

Ако имате някакви съмнения, най-добре е да се консултирате с вашия лекар, преди да тренирате. Специалистът ще ви каже точно дали можете да въртите обръч и колко време можете да правите този вид физическа активност.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес