Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикове за лесно управление на бебешка количка

11 януари 2022, 16:10 часа

Тези практични съвети ще улеснят живота ви, когато разхождате бебето с количката.

Когато става дума за избор на бебешка количка - лесно може да се разколебаете на какво да се спрете. А в случай че вече сте купили своята количка, добре е да знаете, че има трикове, улесняващи употребата ѝ. Съвети, които ще улеснят живота ви, са ценни и практични, когато сте на разходка с бебето в парка, в градска среда или на почивка.

Повече сигурност за по-лесен захват

Много е важно бебето да е в безопасност и да се чувства комфортно в количката, но и вие трябва да се чувствате добре. Удобството на управлението засяга най-вече вас, но от него всъщност зависи сигурността на детето. В случай че дръжката на количката не подсигурява необходимия добър захват, запотява ръцете ви или просто е твърде гладка за стабилен захват, тогава използвайте специална грип лента. С нея увийте зоните на захват и по този начин управлението на возилото ще е много по-лесно и контролирано. Може да откриете грип лента в спортни магазини, в тях този артикул се продава за различни ракетни спортове като тенис, бадминтон и др.

Компактни идеи за багаж

Ако обичате да пазарувате, най-вероятно ще ви се наложи да практикувате своето хоби и когато сте с количката и бебето. Не всеки модел предлага шанс за пренасяне на допълнителни чанти, багажно отделение и т.н. В този случай отлично решение е да ползвате карабинери. Това средство, употребявано от катерачи и при туристически дейности, доказано е много здраво и ще позволява окачването даже и на по-тежки чанти.

Охлаждане в летните дни

Удобството в една бебешка количка може да е налице и в летните жеги, които пречат на комфорта на детето. Специални охлаждащи възглавнички и подплънки могат да се прибавят лесно към интериора на количката. Добър вариант е също и монтирането на специален малък вентилатор, който да работи с помощта на батерия и създава приятно течение по време на разходката в горещите дни. Не пропускайте да монтирате вентилатора на безопасно разстояние от бебето.

Светлоотразителни ленти

Те са подобни на лентите по екипировката на пътните работници и ще ви вършат добра работа по време на разходките след залез. Светлоотразителните ленти са помощни добавки, които се прикрепят лесно към габаритите на количката. По този начин даже и в тъмните части на деня бебешката количка ще е видима за превозните средства и въобще – за всички участници в движението на пътя.

Допълнителни държачи за течности

Подсигурете се с държач за чаша за кафе, чай, вода или друга течност. Бебето може да ожаднее по всяко едно време през горещите дни. Не е приятно да спирате и да се навеждате всеки път, когато то плаче за още вода. Ето защо държачът за бебешка бутилка ще ви спести неудобства и време.

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес