Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трик за почистване на хладилник, който ще ви удиви

24 септември 2024, 11:43 часа

Уреди от неръждаема стомана, като хладилници и фурни, придават елегантен, модерен вид на вашата кухня, но гладката, лъскава повърхност лесно показва отпечатъци от пръсти, петна и водни пръски. Покритията от неръждаема стомана също могат лесно да се надраскат, така че трябва да внимавате как ги почиствате.

Още: Това е най-добрият начин за почистване на радиаторите преди зимата

Как да почиствате уреди от неръждаема стомана с неща, които имате в кухнята си

Всичко, от което се нуждаете, е хартиена кърпа и малко зехтин, за да направите хладилника или фурната си блестящо чисти. Просто нанесете малка струйка зехтин върху хартиената кърпа и, като започнете от горната част на хладилника, я избършете, докато всички пръстови отпечатъци изчезнат. Уверете се, че изглежда полирано, и не добавяйте твърде много масло, което може да направи повърхността мазна. Толкова е лесно вашите уреди от неръждаема стомана да изглеждат искрящи и нови.

Още: Живеете в апартамент: Следвайте тези съвети за безупречно чисти прозорци

Ако вашият хладилник или фурна изисква малко повече от бързо полиране, използвайте кърпа от микрофибър, защото те са нежни и няма да надраскат повърхността на вашия уред. Напръскайте 50/50 смес от оцет и вода върху уреда, след което избършете за блясък без петна. След почистване можете да нанесете зехтина или дори малко количество бебешко олио с мека кърпа или хартиена кърпа, за да предпазите повърхността от пръстови отпечатъци.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес