Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този цвят подхожда на всички жени, но те почти никога не го носят

04 септември 2024, 08:21 часа

Ако този нюанс не присъства в гардероба ви, трябва да поправите тази досадна грешка!

Свикнали сме да класифицираме цветовете по строга цветова принадлежност: черното е черно, бялото е бяло. Всъщност всеки цвят има много нюанси. Основното нещо е да изберете своя собствен. Следователно няма да има цвят, който да не ви подхожда.

Един и същ цвят може да има както топли, така и студени нюанси, което е важно да се вземе предвид въз основа на вашия цветови тип. Тогава дрехите от всеки цвят ще паснат идеално. Кои цветове незаслужено са лишени от нашето внимание? Нека разберем заедно.

Още: Как да избегнем свиването на дрехите при пране

Бяло

По право този цвят е един от най-универсалните, но не всеки го използва ежедневно. И не става дума за това, че е съвсем примитивен или скучен. Просто бялото изисква много грижи и е много упорито - това спира повечето хора.

И въпреки че цветът е ефектен и с негова помощ можете да създадете запомнящи се образи, много хора го предпочитат само за тържествени или официални случаи.

Зелено

Още: Как да възстановим оцветените дрехи при пране

Съгласете се, че не толкова често можете да видите този цвят в ежедневното облекло. Обикновено това се обяснява с факта, че няма разбиране с какви други нюанси си подхожда зеленият цвят. Важна роля тук играе нюансът - топла маруля или студен наситен изумруд? Първият е по-подходящ за блондинки и светлокоси, но наситеното зелено стои добре на брюнетките.

Трудно е да се надцени универсалността на този цвят: с него може да се създадат както небрежни визии с пуловер, суитчър или oversize пуловер, така и празнично-делови визии с панталони с висока талия, дълги рокли или строги сака.

Пясъчен

Не златисто и не кафяво - подобен размисъл най-често спира преди избора на пясъчен нюанс, защото отново не е ясно с какво и как да се носи цветът. Всъщност светлобежовотото е ефектно, подходящо за всички без изключение. Самият нюанс е неутрален и е подходящ както за студен тип жени, така и за топъл.

Още: Защо се появяват малки дупчици по дрехите след пране

Пясъчният цвят е подходящ за създаване на самостоятелни монохромни образи с рокли, панталони, както и в комбинация с други елементи от гардероба: например бяла ролетка и бели тесни панталони с пясъчно палто, топ или разкроена блуза в светлобежов нюанс в комбинация с високо вдигнати три четвърти дънки.

Пясъчният цвят изглежда хармонично с по-светли нюанси от самия него, с пастелни цветове, както и със светлокафяво.

Червено

Психологията на цвета играе голяма роля: червеното се асоциира с предизвикателство, увереност и яркост, затова не всеки се осмелява да го носи. Въпреки факта, че цветът не може да се нарече рядък в ежедневната ни палитра, червените неща се избират само за празнични поводи и тържества.

Всъщност броят на нюансите на червеното е зашеметяващ и може да е трудно да откриете подходящия. Но ако уцелите правилния, можете да сте сигурни, че никога няма да останете незабелязани.

Червеното изглежда изразително не само в цялостната визия, но и като акцентни проявления в създадения образ.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес