Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това ще се случи с тялото ви, ако хапвате по два банана дневно

05 април 2022, 10:55 часа
Реклама

Намаляване на стомашната киселинност

Те са богати на вещества, които намаляват киселинността на стомашния сок и са страхотни срещу киселини, като в допълнение също имат много диетични фибри, помагащи на червата да работят по-добре.

Много енергия

Много богати на калий, витамини и минерали и нисък гликемичен индекс, бананите осигуряват много енергия и са доста препоръчителни преди тренировки или тежка работа.

Бананите са най-здравословни, ако ги ядете по това време на деня

Стабилизират кръвното налягане

Точно благодарение на калия, който оказва благоприятен ефект върху работата на сърдечния мускул, два банана на ден съвсем спокойно намаляват риска от внезапни колебания в кръвното.

Намален риска от стомашни язви

Гладката структура на банана е полезен за лигавицата на стомаха. Затова и хапването на банани се препоръчва на хора, които страдат от пептична язва, както и при защита от разяждащите киселини и дразнене на стомаха.

Контролира телесната температура

Изненадващо или не, бананите помагат за сваляне на високата температура. Да, те в никакъв случай не могат да заменят парацетамола, но при леки настинки биха помогнали в комбинация с правилно лечение.

Подобрява настроението

Бананите са богати на триптофан, който щом попадне в организма, се превръща в серотонин. Това е хормонът на щастието, а той оказва благоприятен ефект върху настроението. Това означава, че бананите са чудесни при лошо настроение.

В тях всъщност има и много витамин В, който успокоява нервната система.

Бори анемията

Бананите са богати на калий и желязо, а това спомага за повишаване нивото на хемоглобина в кръвта, което е безкрайно важно за страдащите от анемия.

В него има и витамин В6, а той регулира нивата на кръвната захар, което също помага при този проблем.

С този трик дори узрелите банани няма да потъмнеят 2 седмици

Наднорменото тегло си отива

Бананите са богати на фибри и засищат, като в тях има и резистентно нишесте, което намалява апетита, а също така полезното нишесте понижава нивата на кръвната захар и повишава чувствителността на тялото към инсулина.

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес