Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са здравословните храни, които могат да попречат на фигурата ни

13 март 2024, 08:37 часа
Реклама

Колкото и да не ни се иска да е вярно, съществува дълъг списък от здравословни храни, които всъщност могат да попречат на красивата ни фигура.

В днешната статия целта ни е да ви разкрием кои са те и защо всъщност трябва да внимавате с консумацията им.

Ето кои са питателните храни, от които всъщност можем да си изпатим:

Още: Най-добрите храни и напитки през пролетта

Ядки

Те са изключително ценен източник на фибри, мастни киселини и витамин Е. Не трябва обаче прекалено да се увличаме по консумацията им, защото те са богати и на мазнини. Около 50 грама ядки дневно е препоръчителната доза. Всяка следваща шепа няма да ни направи добра услуга.

Зърнена закуска

Направата на зърнена закуска е сред най-лесните сутрешни задължения. Добавяте мляко или гореща вода и вече имате солидна доза полезни вещества, с които да зарадвате тялото си. Не бива да се отпускате, защото в зърнените закуски се съдържат и много захари. Желателно е да ги редувате с протеини, ако искате да поддържате добра форма.

Още: 7 бързи храни, които не са вредни

Овесена каша

Овесената каша е пореден добър избор за закуска. Тук е моментът да споменем за всички онези сладки добавки, с които сте свикнали да ѝ придавате вкусови нотки. Внимавайте с количеството мед и сушени плодове, защото с тях нищо чудно да надвишите допустимите калории за деня.

Плодова салата

Да, плодовете са много полезни и задължително трябва да ги похапваме. Любимите ни плодови салати не са чак толкова безобидни. Консумирайте плодове до обяд, тъй като в късните часове тялото се затруднява при преработката на голямото количество захари, съдържащи се в тях.

Още: 6-те най-вредни и 6-те най-полезни храни за стомаха

Внимателно подбирайте храните, които консумирате, ако искате да се чувствате добре и да изглеждате по същия този начин.

Надяваме се списъкът с полезни храни, които всъщност могат да се окажат вредни, да в послужи като наръчник. Не забравяйте, че всяко нещо, консумирано с мярка, няма да ви навреди.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес