Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са признаците, че кожата ви старее ПО-БЪРЗО от нормалното

23 януари 2022, 08:15 часа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е изложена на вътрешни и външни влияния през цялото време и ни защитава от околната среда. Някои хора изглеждат по-младолики за възрастта си, но при други признаците на преждевременно стареене са налице. Ето как да разпознаете, че кожата ви се нуждае от повече грижа, за да остане по-млада за по-дълго.

Суха и чувствителна

Ако кожата ви е прекалено суха, то това се дължи на приема на вода и външния баланс на дермата. Хидратирайте добре лицето си и си правете подхранващи маски, които да заключват водата в кожата за по-дълго. Сухата кожа е по-склонна на образуването на бръчки и стареене. Като добавки можете да използвате колаген, който подпомага еластичността и здравия вид на кожата, косата и ноктите.

Поява на бръчици

Избегнете бръчките около очите с тези съвети

Ако след мимики остават малки бръчици, които не си отиват лесно, то това е признак, че кожата ви започва процеси на стареене. Осигурете си достатъчно протеин в храненето, полезни мазнини и Омега-3, намалете захарта и използвайте кремове за стягане и околоочен контур.

Поява на петна

Свикнали сме, че през лятото появата на петна е нещо нормално, наред с изгарянията и зачервяванията. Слънцето обаче вреди много повече на кожата ни, отколкото осъзнаваме. То допринася за процесите на преждевременно стареене на клетките, дехидратира кожата и влияе на правилния баланс на веществата. Винаги използвайте слънцезащитни продукти, когато излизате от вкъщи, независимо от сезона.

Как да се защитим навреме?

Как запушвате порите си без да знаете

Наблягайте на цветна диета, която ви осигурява полезни вещества. Яжте повече сурови, варени храни, избягвайте пърженото, бялата захар и намалете кофеина. Залагайте на плодове, които са естествени антиоксиданти. Не пренебрегвайте съня си добрата грижа за кожата. Винаги си лягайте с добре почистено лице и не пропускайте както хидратацията, така и слънцезащитата.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес