Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това цвете е магнит за пари

09 октомври 2023, 08:20 часа

Вярванията за привличане на богатство и късмет в дома са различни по целия свят. Някои хора предпочитат да поставят жаба в дома си, а други окачват подкова над вратата. Но знаете ли, че има едно растение, което е известно със способността си да привлича пари? Ето кое е то:

Реклама

Цветето на парите, научно известно като Pachystachys lutea, е многогодишно растение, произхождащо от Централна и Южна Америка. То принадлежи към семейството Акантови и се отличава със своите дълги и тънки листа, които растат спираловидно около стъблото. Листата са зелени с жълти ивици по дължината и имат лъскав завършек. Цветовете на растението са бели с лилави оттенъци и растат като грозде.

И най-изсъхналото цвете ще живне с ТОЗИ разтвор

Символ на богатство и късмет

Цветето на парите се смята за благоприятно растение в много култури по света, тъй като се вярва, че символизира богатство и късмет. Във Фън Шуй, например, това растение се използва за създаване на положителна енергия в домовете и предприятията. Също така, то е популярен избор сред любителите на бонсаи, тъй като процъфтява дори в ограничени пространства.

От какви грижи се нуждае вашето цвете?

Ако искате да привлечете повече пари в живота си, можете да опитате с цветето на парите. Важно е да се грижите правилно за него:

- Поставете го на прозорец с източно или югоизточно изложение, така че растението получава достатъчно светлина.

Растенията, които понижават влагата във въздуха у дома

- Поливайте го редовно, но внимателно, когато почвата е суха на допир.

- Подхранвайте растението веднъж месечно с балансиран тор.

- Изрязвайте мъртвите или изсъхнали листа, ако е необходимо.

Цветето на парите е не само красиво, но и магично растение, което може да привлече финансов успех и изобилие във вашия дом. Започнете да се грижите за него и наблюдавайте как богатството ви нараства.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес