Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези хора със сигурност ще ви изневерят в един момент

02 юли 2024, 21:38 часа
Реклама

Самото наличие на определени черти на характера не може да се счита за окончателно доказателство за вина. Изследването на учените обаче може да ви даде храна за размисъл.

Противно на стереотипите, никой не е имунизиран от изневяра. Знаменитости, топ красавици, богати и успешни хора, всички се сблъскват с изневярата на партньорите си.

Невъзможно е да предскажете бъдещето и да разберете кой определено ще ви бъде верен и кой не. Изследователи от университета Далхаузи в Канада успяха да идентифицират някои черти на характера на хората, които са по-склонни към изневяра.

7-те вида изневяра и притеснителните знаци, по които да ги разпознаете

Какво са научили учените?

Учените анализираха предишни проучвания по тази тема и забелязаха няколко интересни модела. Някои психологически маркери на изневярата са пряко свързани с личността на потенциалния измамник, докато други характеризират вида на привързаността.

Най-често мъжете и жените с ниско ниво на добросъвестност търсят външни хобита. Това се проявява в други характеристики, като невнимание и липса на постоянство.

Освен това се оказа, че мъжете с ниски нива на добросъвестност и високи нива на екстравертност са по-склонни да изневеряват. А сред жените честите неврози, проявите на нарцисизъм и склонността към манипулиране могат да се считат за тревожни признаци.

Жените с тревожен тип привързаност изневеряват по-често. Но избягващият тип, напротив, намалява вероятността от изневяра. Разбира се, има и други фактори, които могат да повлияят на вероятността от изневяра. Например, общо удовлетворение от връзките и интимния живот, отдаденост.

Неща, които трябва да направите, преди да простите изневяра

Живот след изневярата

Човек, който е извършил прелюбодейство, често си мисли: защо да разказвате на съпруга или съпругата си за случилото се? Той ме обича, живеем добре заедно - струва ли си да усложнявам нещата? Трябва обаче да бъдете честни със себе си и да се опитате да отговорите искрено на въпроса за себе си: как вашата половинка наистина би реагирала на новината за изневяра?

Всичко тайно рано или късно става ясно. И когато това се случи, има няколко възможни сценарии какво ще се случи след това.

·       Разделяте/развеждате се.

·       Вашият партньор прощава предателството, осъзнавайки, че ситуацията може да се повтори в бъдеще.

·       Вие и половинката ви ходите на психолог отделно и работите по проблемите.

·       Вашата половинка се опитва да се преструва, че не знае за изневярата, и заедно ще продължите да се преструвате, че нищо не се е случило.

Последният сценарий може да изглежда най-безпроблемен. На пръв поглед нищо в живота ви не се променя. Но всъщност тази стратегия е най-разрушителната в дългосрочен план

Напрежението и недоволството само ще се натрупват с времето. Рано или късно всичко това ще доведе до омраза един към друг. Малко вероятно е такъв съюз да се счита за щастлив.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес