Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 4 съвета ще спасят всяка бяла дреха от петна

24 октомври 2024, 10:19 часа

Първото правило за почистване на бели дрехи е валидно за всяка зацапана дреха: Никога не я поставяйте в сушилнята, ако петното все още е налице. Топлината ще закрепи петното за постоянно и тогава всяка надежда е загубена.

Още: Практични съвети: Как да подготвите къщата си, за да остане топла през зимата

Независимо дали сте съвсем неопитен, или сте уморен родител, който търси нови и подобрени начини за почистване на бели дрехи, ето някои от най-добрите методи.

Измиване под налягане

Инструментът, който иначе почиства оградата и алеите до искрящо покритие, може да се използва и върху дрехи от всякакъв цвят, наистина. Ако имате такъв под ръка, просто поставете дрехата на подходящо място и ги изчистете с машината под налягане, за да разхлабите твърдите петна. След това изперете както обикновено и окачете или оставете да изсъхне.

Продукти за петна

Основен момент, който трябва да отбележите с всеки почистващ продукт, наистина - е да не го оставяте да влезе в контакт с очите, устата и т.н. Вероятно много хора са почистили дрехи с този класически продукт - просто голям стар сапун. За да използвате сапун, намокрете добре и след това изтъркайте директно върху петната. Оставете сапуна да попие за няколко минути. Някои хора следват тази стъпка с накисване в друг продукт, ако петното е наистина сериозно. След това изперете с обикновен препарат и изсушете.

Използвайте обезмаслител

Обезмаслителните агенти са популярни инструменти за премахване на петна, особено ако виновниците са петна от трева. Напръскайте го директно върху петното, след това го разтрийте и изперете в пералня с обикновен препарат.

Още: Свитите дрехи не са проблем: Върнете ги към нормален размер с този трик

Белина

Ако петната просто не изчезват, опитайте някоя добра старомодна белина, за да свършите работата. Напълнете кофата с топла вода, след което добавете капачка белина. Оставете дрехата да се накиснат за поне един час, изплакнете с чиста вода, след това изперете и изсушете на въздух.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес