Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 10 навика са характерни за всички богати и успешни жени - имате ли ги?

09 октомври 2024, 16:00 часа

Критериите за успех и благополучие в живота са различни за всеки от нас. За едни това е главозамайваща кариера, за други - щастливо семейство. Едно нещо е ясно - успешната жена знае какво иска и го получава. Успехът в живота се определя от състоянието на духа и фокусирането върху себе си и своите цели.

Способността да мислите позитивно

Чашата винаги е наполовина пълна - това не е самозаблуда или опит за украсяване на действителността. Ако се усмихвате на света и вървите към него с отворено сърце, той ще ви се зарадва в отговор. Всяко събитие е просто събитие. А какви последствия ще ни донесе, зависи единствено от нашата реакция и действия в отговор на случващото се.

Още: Кои симптоми обикновено подсказват за ранна менопауза?

Без значение колко лоши изглеждат нещата на пръв поглед, знайте как да маневрирате и да вървите към светлината. Умението да откривате положителни моменти във всяка ситуация е умението, което ви помага да пътувате през живота с удоволствие и наслада.

Умения за самоанализ и критично мислене

В нашия високоскоростен свят, в огромния поток от информация, често губим най-важните неща. Мозъкът ни е устроен по този начин - той е мързелив, свикнал е да мисли по шаблон, не може да задържи в ума си голям обем информация - за да не изгубите ценното - по-добре е да разтоварите деня си на хартия.

Това ви позволява да анализирате събитията от позицията на наблюдател - да виждате противоречия, да ги обмисляте, да се съмнявате в правилността на гледната си точка, да сте отворени за възприемане на нови преживявания, да идентифицирате главното и да си направите правилните изводи, да осъзнаете реакцията си към ситуацията, за да вземате по-късно по-балансирани решения. Освен това преставате да пилеете ресурса си за поддържане на мислите в главата си, освобождавайки най-ценния ресурс за себе си - енергията.

Още: Разследват влиятелна католическа организация заради жени, държани в робство

Осъзнаване на източниците на вашата енергия

Амбициозните цели изискват много енергия и би било добре да знаете какво ви дава тази енергия. Това може да са спорт, изкуство, любими занимания или време със семейството или приятелите. Основното е събитията или действията, които попълват ресурсите ви, да са редовен елемент в графика ви. Това работи и в обратната посока - идентифицирайте и след това сведете до минимум, или още по-добре, премахнете това, което безплодно поглъща енергията ви - и ще видите колко много ще се повиши нивото ви на щастие.

Желанието да учите и да откривате нови неща

За щастие, за мнозина днес ученето не приключва с получаването на диплома за висше образование - ние се учим през целия си живот. Подобряването на нивото на познание, разширяването на хоризонтите, способността да се учиш от всеки човек, когото срещаш по пътя си, придобиването на нови знания и умения - независимо дали става дума за онлайн курсове или офлайн програми - всичко това развива, изпълва и разкрива човека от година на година.

Още: Президентът на Мексико: Време е за жени (ВИДЕО)

Мозъчната функция е най-доброто хапче за подмладяване, а острият ум и високата ерудиция са визитната картичка на всеки успешен човек, независимо от пола и възрастта.

Способност за релаксация

За да могат новите знания и умения да намерят място в нас, трябва да подготвим място за тях. Понякога е много по-трудно да спрем и да си починем във времето, отколкото да работим и учим, но няма как да го избегнем.

Всеки сам избира своя вид почивка - за някои това са активният спорт, пътуването, за други - шумните весели компании, а за трети е важно да се наспиват и да бъдат в тишина. В условията на постоянна надпревара и конкуренция почивката и презареждането са особено важни, защото това състезание е маратон, а не спринт.

Способността да останете насаме със себе си

Времето насаме е също толкова важна практика, колкото и общуването, то отваря вратата към ценни вътрешни преживявания, позволявайки ви да изпразните съзнанието си и едновременно с това да се заредите с нови сили. Медитацията е един от чудесните начини да отпуснете ума си и в резултат да получите интересни прозрения и визия за щастливото си бъдеще.

Общуване с успешни хора

След като намерите подкрепа в себе си, не спирайте да се вдъхновявате и да се учите от другите. Подобното привлича подобно - обграждайки се с умни и успешни хора - е по-интересно да се развивате сами. Наблюдавайки как действат и мислят хората, които постигат целите си, е по-лесно да изградите собствена стратегия за растеж. Ако някой друг е успял, значи и аз мога да го направя.

Широк спектър от интереси и хобита

Успешният човек се характеризира с жив интерес към света. Животът му не е затворен цикъл от работа и дом. Хобитата и интересите го изпълват с цветове, подхранват любопитството и желанието ни да опитваме нови неща, зареждат ни с енергия. Дейностите, които ни доставят удоволствие, не само ни помагат да се откъснем от рутината и да се отпуснем, но и да развием нови умения.

Амбиция

Мечтайте мащабно. Голямата цел не е фантазия, а план за действие. Структурирайте целите си, запишете ги в разбираеми малки стъпки и ще започнете да виждате възможности за осъществяване на мечтата си. Ресурсите и инструментите за постигане на целите ви, дори и най-главозамайващите, всъщност са по-близо, отколкото изглежда, просто трябва ясно да формулирате какво искате и да започнете да действате.

Женственост

Женската енергия е различна от мъжката - тя е мека, плаваща, нежна. Трудните постижения и вечната надпревара са деструктивен път, който допринася за положителни резултати само в краткосрочен план.

Женското лидерство е свързано с живот, изпълнен с удоволствие, баланс и хармония във всички области. Истински успешните жени се влюбват в желанията си и ненатрапчиво карат другите да се влюбят в тях, превръщайки мечтите си в реалност.

източник: https://theday.ru/stil-zhizny/motivatsiya/eti-10-privychek-est-u-vsekh-bogatykh-i-uspeshnykh-zhenshin-proverte-sebya/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес