Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните за гримиране, които не знаем

25 февруари 2022, 13:55 часа

Когато нанасяме грим, можем да приложим някои „тайни“, които помагат за засилване на ефекта на всеки продукт. Които са...?

Без да се налага да прекарвате часове, докато се гримирате, тази рутина може да стане по-проста и по-успешна. Ще видите как с малко усилия ще изглеждате свежи и сияещи, като същевременно сте себе си.

1. Перфектното докосване на хайлайтъра

Ружът е гримът, който се поставя върху бузите, за да придаде цвят на лицето. Много пъти прекаляваме, когато го нанасяме и когато се опитваме да го замъглим. Много е вероятно да разнесем петното от грима.

За да избегнете това, трябва да знаете как да нанесете малко хайлайтър върху скулите, точно там, където започва ружът. Това е леко докосване, което ще акцентира върху структурата на костите и ще създаде много по-лъскав ефект.

2. Нанасяне на спирала без боядисване на кожата

Миглите са най-лесната част от грима, а също и най-атрактивната. Въпреки това, много хора трудно могат да нанесат спирала.

Това се случва главно, защото те не знаят как да разпределят добре продукта. От друга страна може да им е трудно да не оцветят кожата си при нанасяне.

За да ви помогнем с това, една от тайните на професионалния грим е както следва:

- Вземете чиста и суха лъжица.

- Когато започнете да нанасяте спиралата отгоре - надолу, поставете лъжицата върху клепача. По този начин тя ще действа като един вид защитен щит, който ще ви предпази от изцапване на кожата.

3. Как да накараме червилата да издържат по-дълго

За да накарате червилата да се задържат по-дълго, всичко от което се нуждаете е парче тоалетна хартия, четка и малко полупрозрачна пресована пудра. Последният продукт е този, който ще бъде отговорен за удължаването на продължителността на червилото и ще накара цялата боя да остане на място, без да изтича от ъглите на устните. Следвай тези стъпки:

- Овлажнете устните с малко какао, вазелин или овлажняващ крем.

- Очертайте устните и ги боядисайте с цвят по ваш избор.

- Поставете парчето тоалетна хартия върху тях, така че да абсорбира част от излишното червило.

- С четката нанесете внимателно с леко докосване пудрата върху устните. 

- Втрийте леко устните си една в друга.

4. Ефект на изкуствените мигли

Следващата от тайните за красота, която ще ви разкрием, ще ви помогне да направите миглите си малко повече обем, сякаш сте с изкуствени мигли.

- Нанесете тънък слой спирала.

- Добавете малко пресована пудра към миглите, докато са още мокри.

- Нанесете отново спирала, където е необходимо.  И готово!

В допълнение към всички тайни, споменати по-горе, също така е желателно да водите здравословен начин на живот, за да подобрите състоянието на кожата.

Какви навици се препоръчват? Да се грижите за слънцето (знаете за UV лъчите), да не пушите, да намалите стреса и да се храните здравословно, за да подобрите здравето на дермата. Ще видите, че това също допринася за вашето благополучие и красота!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес