Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните на правилното хранене за много заети хора

14 август 2024, 11:00 часа

Ако минете покрай някой голям офис по време на обяд, можете да видите хора, които тичат, пият кафе от хартиени чаши и набързо поглъщат бърза храна или сладкиши. Но такава диета няма да подобри здравето ви.

Ако трябва да избирате между това да не обядвате изобщо и да ядете нездравословни храни, по-добре е да хапнете поне нещо, отколкото да гладувате до вечерта. Но е важно да разберете, че в дългосрочен план такава нездравословна диета може да доведе до сериозни метаболитни проблеми, наддаване на тегло и влошаване на храносмилателната система.

20 ТОП съвета за здравословно хранене, когато се храните навън

Как да подобрите диетата си, как да се храните правилно, когато нямате време?

·       "Конниците на Апокалипсиса"

Графикът на съвременния човек, който работи предимно умствено, се състои от четири „коня на апокалипсиса“: хронична липса на сън, стрес, крайни срокове или случайни командировки, липса на възможност за планиране и придържане към здравословно хранене.

·       Не толкова трудно

Здравословното хранене е преди всичко приемането на всички необходими хранителни вещества в тялото: протеини, различни видове въглехидрати, мазнини, витамини и минерали.

·       Не можете да останете гладни. Ето защо.

Ако периодично пропускате обедите и не закусвате преди работа, можете да създадете калориен дефицит и да отслабнете. Но тази загуба на прекалено много тегло ще доведе до много сериозни проблеми, особено при жените.

Може да предизвика спад в имунната система и банални, но постоянни настинки с усложнения, които ще отнеме много време лечение, сериозни метаболитни нарушения и други.

Как да се храним здравословно при натоварен график?

Има няколко важни препоръки как да се храните, когато ви липсва време.

Важно е да отделите време за хранене, когато планирате деня си. Просто вписваме всички хранения в дневния си график.

Трябва да отделите време, за да напишете меню за седмицата. Така ще намалите времето, в което да не мислите всеки път къде и какво да ядете. Хубаво е някои ястия да се приготвят предварително и веднага да се поставят в съдове за съхранение в хладилника.

Изключваме от диетата всички вредни храни (сода, бързи храни, колбаси и полуфабрикати от супермаркета). Между храненията са подходящи храни като ядки, кисело мляко и други леки храни.

10 навика за здравословно хранене, които научаваме от различните държави

Бързи рецепти - спасение

Опитайте и експериментирайте с нови рецепти. Сандвич от пълнозърнест хляб с крема сирене, варено яйце и зеленчуци не отнема много време за приготвяне.

Най-удобният начин да спестите време е да работите с диетолог, който да ви изготви план за хранене, а от вас се изисква просто да го следвате.

Поръчвайте хранителните си стоки онлайн

Не само отнема по-малко време, но и можете да контролирате какво слагате във виртуалната количка. Вероятността да добавите стоки импулсивно е много по- малка.

Поръчайте готова храна. Има много заведения, предлагащи доставка на здравословни готвени ястия.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес