Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната на луксозните мигли: Как да постигнете перфектната извивка и здраве?

02 октомври 2024, 17:30 часа

За да сте сигурни, че вашите мигли са не само дълги, но и здрави, трябва да обърнете внимание на тяхната хигиена. Правилната грижа е основата, върху която се гради красотата.

 

Почистване и защита

Още: Как да залепите изкуствени мигли?

Инфекциите и израстъците на вашите мигли могат да ги накарат да паднат, така че поддържането им чисти е от ключово значение за поддържане на здравето. За да премахнете грима, вземете два памучни тампона и ги навлажнете с двуфазна течност или натурално масло, като кайсия. Поставете тампоните върху очите си за няколко секунди, за да омекоти спиралата и сенките за очи, след което внимателно отстранете грима с движение надолу. Този подход не само ще запази вашите мигли, но и ще помогне да избегнете появата на бръчки около очите.

 

Масла за грижа

Кайсиевото масло, например, съдържа рицинолова киселина и есенциални мастни киселини, които подобряват кръвообращението и насърчават растежа на миглите. Използвайте тънка пръчица, за да нанесете внимателно масло по линията на миглите - това не само ще овлажни, но и ще поддържа здравето им.

Още: Учените отговарят: Наистина ли в миглите ни живеят паякообразни

 

Серуми за растеж на мигли

Жизненият цикъл на миглите е от 30 до 60 дни и ако се повредят, това може да доведе до преждевременното им падане. За да поддържате здравето на вашите мигли, използвайте козметични серуми.

 

Още: Как да ускорите растежа на миглите, косата и ноктите?

Витамини за защита на красотата

За да сте сигурни, че вашите мигли винаги изглеждат безупречно, е важно не само да прилагате правилно козметиката, но и да се грижите за тяхното здраве отвътре. Един от най-добрите начини за укрепване на косата и подобряване състоянието на кожата и ноктите е биотинът.

Този витамин В не е просто модна тенденция, а истинска находка за тези, които мечтаят за красиви мигли. Въпреки това, преди да започнете да приемате добавки, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар: той ще ви помогне да определите правилната доза за вас.

 

Предварителна грижа

Що се отнася до грима, не забравяйте важността на предварителната грижа. Извийте миглите си преди да нанесете спирала - това ще ги предпази от увреждане и чупливост. Ако първо поставите мигли и след това решите да ги извиете, това може да доведе до неприятни последици.

Трябва да сте особено внимателни, ако сте забравили да премахнете грима си предния ден. Сутрешните маневри за извиване могат да ви костват последните мигли! Затова винаги помнете: чистотата е ключът към здравето на вашите мигли.

 

Внимание при избора на спирала

Не по-малко важен е и самият избор на спирала. Предпочитайте продукти с овлажняващи съставки като пантенол и пчелен восък. Тези съставки не само ще придадат на вашите мигли обем и извит вид, но и ще им осигурят дълбока хидратация и защита. Необходимо е спиралата да се сменя на всеки 3 месеца, дори старата да не е изтекла.

Следвайки тези прости съвети, можете да се насладите не само на красиви, но и на здрави мигли, които ще привлекат възхитени погледи.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес