Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети при нанасяне на червило

23 август 2022, 20:05 часа

Ако често се чудите как да нанесете червилото идеално, без да се разпръсква или да го закачите по зъбите си, ние ще ви покажем! Прочетете, за да научите стъпка по стъпка как да нанесете правилно червилото си.

1. Подгответе устните си

Въпреки че повечето хора са на върха на своята игра за грижа за кожата, те обикновено са склонни да пренебрегват устните си. Когато се научите как да нанасяте червило, подготовката на устните винаги трябва да бъде първата стъпка. Грижата за устните е толкова важна, колкото и грижата за кожата, тъй като помага да запазите устните си меки и подхранени и ги предпазва от напукване. Изсушените устни са най-лошият кошмар на дръзкото червило! Червилото ще започне да полепва по сухите ви петна, ще се отлепи или ще проникне през напуканите линии.

Ексфолирайте устните си с влажна четка за зъби. Не забравяйте да бъдете много нежни, тъй като кожата на устните ви е тънка и деликатна. Можете също така да използвате ексфолианти за устни, които са лесно достъпни на пазара. След ексфолиране хидратирайте и овлажнете устните си с подхранващ балсам за устни.

Как да открием правилния цвят червило?

2. Подгответе основата

Използвайте малко количество лек коректор или фон дьо тен, който съответства на тена на кожата ви, и го нанесете върху устните си. Това действа като грунд и запълва всички пукнатини, които може да имате в устните си, като придава на червилото ви гладка и равномерна основа, така че да не потъва във фини линии. Тази стъпка не е задължителна, но работи чудесно, ако устните ви имат хиперпигментация или неравномерно оцветяване.

3. Очертайте устните си

Използването на молив за устни, за да очертаете устните си, придава на устните ви ясна форма и дефиниция и ви помага да нанесете червилото с по-голяма прецизност. Очертайте естествената си линия на устните с някой от тези 3 вида моливи за устни –

– Прозрачна линия за устни, която няма цвят, чудесна за голи или светли, пастелни нюанси на червило

– Молив за устни, който съвпада точно с цвета на устните ви

– Молив за устни, който съответства на цвета на вашето червило – най-често се използва

Започнете от лъка на Купидон (малкото „V“ в центъра на горната ви устна) и начертайте X форма по него, за да очертаете ясно лъка на Купидон. Следвайте линията на устните и обиколете краищата на устните. След това можете или да оцветите малко повече вътре в краищата, или да запълните целите си устни с молива за устни.

Знаете ли от какво се прави червилото?

4. Нанесете червилото си

Започнете с любимата си формула и нюанс на червилото. Ако харесвате вида на матовия цвят на устните, който също се усеща мек и кремообразен на устните ви. Тези червила са наситени с масло от шеа и ви придават свеж и жив цвят на устните с гладки и еластични устни.

С избраното от вас червило започнете с нанасяне на червилото в центъра на горната устна, точно под дъгата на Купидон. Можете да нанесете червилото направо от тубичката или апликатора, ако използвате течно червило, или да използвате четка за червило за по-прецизно нанасяне. Ако сте начинаещ, препоръчваме да се откажете от четката за червило и да започнете направо с продукта. Сега прекарайте червилото през горната си устна от центъра към двата ъгъла, докато покриете цялата устна.

Повторете същата процедура върху долната устна, като започнете от центъра и продължите към ъглите. Избягвайте да минавате върху устните си с многократни плъзгания на червилото, тъй като това може да доведе до натрупване на продукта и устните ви да изглеждат неравномерни. Твърде много продукт върху устните също може да доведе до напукване на червилото или кървене на устните ви.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес