Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвет от най-добрия колорист: Как да запазите сивата коса блестяща и ярка

12 септември 2024, 10:18 часа

Преходът към сиво е процес: дали ще смесите новия цвят с отблясъци или ще изберете свежа прическа, за да добавите малко колорит, как ще изберете да прегърнете сребристия нюанс зависи изцяло от вас. След това, след като сте побелели доста, специалистите имат редица препоръки за грижа за новия пигмент и текстура.

Още: Сбогом младост: 7 навика, които ви състаряват в очите на другите

Например, ако откриете, че на вашите сиви коси липсва блясък, влиятелният фризьор Кристин Браун, експерт по къдриците и сребристата коса, споделя експертен съвет, за да изсветлите кичурите обратно до ледена платина: Вземете лилав шампоан.

Как лилавият шампоан може да озари сребърните нишки

Всеки с нежелани жълти нюанси може да използва лилав шампоан - и точно като блондинките и платинените, тези със сребърни кичури обикновено могат да пожълтеят. „Сивата коса грабва това, което е в атмосферата, така че може да пожълтее много бързо“, отбелязва Браун, докато губите защитни слоеве върху кичурите, след като фоликулите произвеждат по-малко меланин и себум.

Така че точно както някой, който изсветлява косата си, може да посегне към виолетов шампоан, за да коригира цвета на месинговите, жълти нюанси, вие можете да използвате същия трик, за да подсилите своите ярки, великолепни сиви нюанси. „Наистина му придава онази луминисцентна атмосфера – усеща се толкова ободряващо“, добавя Браун.

Ако сте нов в играта с лилав шампоан, знайте, че не можете да очаквате да го използвате като традиционния си почистващ продукт; например, трябва да оставите продукта да се запечата върху кичурите ви малко по-дълго от нормалното.

Що се отнася до това колко често да го използвате? За съжаление няма конкретен график, който да следвате. Косата на всеки е различна, но специалисти препоръчват да го използвате веднъж на седмица или две, след което да надграждате оттам, докато намерите собствения си ритъм.

Просто знайте, че е възможно да прекалите – особено ако имате коса с голяма порьозност – което води до (временно!) лилав оттенък. „Когато започнете да използвате лилави шампоани, много бързо ще разберете кога е твърде много“, добавя Браун. Но не се притеснявайте твърде много, ако сте оцветили косата си в люляк – Браун казва, че след две или повече измивания целият допълнителен пигмент трябва да избледнее и ще останете с красиво студен нюанс.

Още: Оставете косата си да побелее стилно: Съвети от топ стилисти

Да, сивата коса може да стане месингова и матова, но лилавият шампоан може лесно да озари сребристите кичури. Ако търсите начини да подобрите своите платинени кичури, Браун би казала, че това е един от най-добрите й съвети.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес