Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срамни, странни и смешни признания за интервюта за работа

24 юни 2014, 16:28 часа

Интервютата за работа са сложна работа. Който твърди обратното, значи лъже. Потни длани, колебливи ръкостискания, заекване и др. Това са само част от признаците, че ви предстои странен разговор, който скоро няма да забравите, коментира сайтът Mashable.

Той представя краткия подбор, направен на базата на приложението за споделяне на тайни Whisper, за срамни, спешни и откровено куриозни признания за интервюта за работа. Някои предвизвикват усмивка, други съжаление, а трети... Оставяме на Вас... И така:

Един потребител споделя: „Сещате ли се?! Онзи момент, в който водата, която си отпил, ти попадне в кривото гърло и започваш да кашляш неконтролируемо и не можеш да дишащ... Е, това веднъж ми се случи по време на интервю за работа”. Друг си спомня как е трябвало да лъже за това дали е гледал порно, тъй като е кандидатстал за християнски лагер...

Друг препатил разсъждава: „Онзи ден някой ми каза, че да се разплачеш без особено причина печели симпатии. Е, това определено не е така по време на интервю за работа”.

В списъка има и щастливи случаи – например този, когато желаната работа била получена, след като кандидатът използвал реплика от анимационния сатиричен сериал „Американки татко” (American Dad). Друг пък приложил изключително популярния преди няколко години танц на рапъра Сай (Psy) от клипа към песента Gangham Style. В резултат той получил желаната позиция.

Недоразуменията също често могат да станат причина за забавни моменти. Един от потребителите на Whisper си спомням как забравил рождената си година по време на интервюто за работа. Друг пък се явил... седмица по-рано. Трети нарушил закона, превишавайки максималната скорост, в желанието си да не закъснее? За каква работа кандидатствал? Полицай...

Говорейки за странни ситуация – сутиенът на една от жените, споделили историята си с приложението, се разкопчал по време на интервюто. Друг пък разказва как видял сопол да отлита от носа му докато говорел....

И накрая малко съвети.

Първият – внимавайте с пиенето предишната вечер. Така ще си спестите унижението на кандидата, припаднал по време на интервюто, тъй като все още е махмурлия от предишната вечер. Благодарение на гафа той пропуснал място в голяма финансова компания в Ню Йорк.

И второ – минете през тоалетната. Така ще си спестите съмнителното удоволствие да стискате и евентуално лицето ви да добие стратен и дори заплашителен вид по интервюто... Случай, за който разказва друг потребител на Whisper.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес